Eskişehir’deki Suriyeliler Türkçeyi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) TÖMER’de öğrenecek.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin Türkçeyi öğrenmeleri ve geliştirmeleri için burs vermeye devam etmektedir. Bu kapsamda Suriyeliler için üniversiteye hazırlık ileri düzey Türkçe eğitim programı açılacaktır. 01.01.1993 ila 01.01.2001 tarihleri arasında doğmuş olan 17-25 yaş aralığındaki Suriyeliler YTB’nin bu bursuna başvurabilecekler.   Ayrıca, bu öğrencilerin en az lise diplomasına sahip olması, yüksek öğrenimine Türkiye’deki bir üniversitede devam etme arzusunda olması, başarılı olmak için gerekli motivasyona ve potansiyele sahip olması, Türkiye’de Geçici Koruma kapsamında olması gerekmektedir.

Eskişehir’de yaşayan ve bu şartları taşıyan Suriye vatandaşı öğrenciler de; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi  (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ TÖMER)’inde Türkiye Burslusu olarak Türkçeyi öğrenebilecekler ya da geliştirebileceklerdir. ESOGÜ TÖMER’de; Türkiye Burslusu olarak Türkçeyi öğrenmek isteyen Suriye vatandaşlarının 27 Eylül 2017 tarihine kadar http://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin daha fazla bilgi için ESOGÜ TÖMER (http://tomer.ogu.edu.tr) ile iletişime geçmeleri gerektiği bildirildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen ve koordine edilen Suriyeliler İçin 'İleri Düzey Türkçe Eğitim Programı' projesi 2017-2018 eğitim yılında devam edecektir. Bu kapsamda başvurular 11-27 Eylül tarihleri arasında alınmaya başlamıştır. Program kapsamında dil kursu ücreti ve aylık burs imkanı sağlanacaktır. Programa Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşları yabancı kimlik (99 ile başlayan) numaralarıyla başvurabilirler.

Eskişehir’de, Geçici Koruma kapsamındaki 17-25 yaş aralığındaki Suriyeli öğrencilerden başvuru şartlarını taşıyarak ESOGÜ TÖMER’de 'Türkçe Dil eğitimi' almak isteyenlerin (Burslu-Ücretsiz) aşağıdaki adrese başvurmaları gerekmektedir.

Öğrenciler http://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ adresinden başvurularını yapabilirler, sorularını ve sistemde yaşayacakları sorunlarını [email protected] adresine gönderebilirler.

Editör: TE Bilişim