Eğitim Sen Eskişehir Şube sekreteri Murat Yaman, Milli Eğitim’de müdür rotasyonu ile başlayan karmaşanın devam ettiğini belirterek boş olan okul müdürlüklerine de tartışmalı isimlerin görevlendirildiğini öne sürdü.
Rotasyon uygulaması esnasında siyasi kadrolaşma hamleleri yapıldığını vurgulayan Yaman, boş olan müdürlüklere yapılan görevlendirmelerde de aynı zihniyetin devam ettirildiğini öne sürdü. Yaman, “Eğitim Sen üyesi olan müdür Ferhat Taşdelen’in iki ay önce asılsız iddialar ve ölçüsüz cezalarla sürgün edilerek görevden alındığı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na, gazetelerde hakkında büyük şaibeler ortaya saçılmış olan Eğitim Bir Sen üyesi bir müdür görevlendirilmiştir.Özellikle üyemiz Ferhat Taşdelen’in idareciliği döneminde gözde bir okul haline gelen Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun idareciliğine göz dikenlerin planları net bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.
Eğitim Sen olarak; okullardaki  iş barışını, huzurunu bozacak siyasi kadrolaşma hamleleri son bulması için uyardıklarını vurgulayan Eğitim Sen Eskişehir Şube sekreteri Murat Yaman, “Yönetmelik gereği müdür görevlendirmelerine ilişkin yakında sözlü mülakatlar yapılacaktır. Bu anlayışla yapılacak sözlü mülakatların da şaibeli olacağı açıktır. Değerlendirmelerde hakkaniyetin değil yandaş sendika üzerinden ikbal yarışının kıstas alınacağına ilişkin derin şüphelerimiz vardır.
Bu şehrin eğitim yönetiminde sorumluluğu olan herkes iyi bilmelidir ki, okullarımızı ve çocuklarımızın geleceğini, hükümetin yandaş sendika üzerinden yürüttüğü kadrolaşma hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Eskişehir’deki tüm eğitim emekçileri ve veliler, bu süreçte daha duyarlı olmalı ve demokratik tepkilerini göstermekten çekinmemelidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim