Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı ziyaret etti. Ziyarette, EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas, EOSB Müdürü Erhan Tatar ve Danışman Yunus Emre Heper de yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt’ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü karşılamak için hayata geçecek ‘Teknik Kolej’ projesi hakkında da bilgi verdi. Küpeli, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlaması hedeflenen ‘Teknik Kolej’ hakkında şu şekilde konuştu: “Mesleki eğitim ülkemiz için çok önemli. Bizler de sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü karşılamak için ‘Teknik Kolej’ projesini hayata geçiriyoruz. Okulumuz başlangıçta 2 bölümle eğitime başlayacak ve sonrasında 6 bölüm açmayı hedefliyoruz. Bölümleri Eskişehir sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne göre belirleyeceğiz. Sizin de fikirleriniz bizler için çok değerli.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim adına önemli adımlar attığını vurgulayan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçireceği ‘Teknik Kolej’ projesi bizler için çok değerli. Mesleki eğitim ülkemiz için çok önemli, öğrencilerimize ve öğrencilerimizin ailelerine bunu çok iyi anlatmalıyız. Bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim