2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonu itibarıyla 8 ve 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler için sınavlar sonrası tercih süreci başladı.

Tercih danışmanlığı sürecinde öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması ve bu süreçte verilecek tercih danışmanlığı hizmetlerinin belirlenen standartlar doğrultusunda yürütülmesi, tercih danışmanlığı hizmetinin sağlıklı bir şekilde ve amacına uygun olarak ilgililere sunulabilmesi ve komisyon görevlilerini sürece ilişkin bilgilendirmek üzere; 2016-2017 Tercih Danışmanlığı Komisyon görevlilerinin katılımlarıyla Tercih Danışmanlığı Komisyonları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Eskişehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe, Ortaokul Kurum Müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.

Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Üniversite ve ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrencilere destek için İlimizde komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlarda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı öğretmen ve idareciler hizmet verecek.

Komisyonlar okullarda, Espark AVM, Özdilek AVM, rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde görev yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrencilerin daha doğru karar vermeleri için; “Geleceğe güvenle bakabilmek adına doğru kararlar alabilmeniz ve doğru sonuçlara varabilmeniz için komisyonlarından mutlaka yararlanmalısınız” dedi.

Editör: TE Bilişim