AÜHM- Anadolu Üniversitesi'nde TRT Okul’un katkılarıyla çekilen Rahim Baghal Asghari’nin sunuculuğunu ve karikatür çizimini yaptığı "Karikatürün ABC'si" programının çekimleri devam ediyor. Karikatür çizimi hakkında bilgilerin anlatıldığı 20 dakikalık programda programa katılan öğrenciler, Karikatürist Asghari ile hem karikatür çalışmaları yapıyor hem de karikatür sanatını TRT Okul izleyicilerine kazandırıyor. 10 bölümlük bir program olan “Karikatürün ABC’si” programının çekimleri 3 Aralık Çarşamba günü bitirilerek yayın formatı hazır hale getirilecek.

 

“Her şey önceden ayarlandığı gibi yapılıyor”

 

"Karikatürün ABC’si" programı hakkında konuşan Tebriz Karikatürcüler Derneği Başkanı Rahim Baghal Asghari, 30 yıl boyunca karikatür ile uğraştığını ve pedagoji derslerini bitirdiğini söyledi. Eskişehir’e birkaç yıl önce müzeler arası bir konferans için geldiğini belirten Asghari, “Bana karikatür derslerini vermem için bir öneri sunuldu. Dersleri vermeden önce aksanımdan ötürü endişe duydum. 1-2 dersten sonra aksan sorununun problem olmayacağını gördük ve 12 program çektik. TRT Okul kanalında sık sık yayınlanmaya başladı. İlk çekilen programa ilgi yoğun olunca 2. program teklifi geldi.” diye konuştu.

 

Çekimlerine 1 Aralık Pazartesi günü başlanan ve 2 Aralık Salı günü 4 bölüm ile çekimine devam edilen “Renkler ve Karikatürler Nasıl Olabilir?” konulu bir program çektiklerini dile getiren Asghari ekip olarak değişik tarzlara yöneldiklerini ve 3 Aralık Çarşamba günü çekimleri bitecek olan program için 6 bölümün su renklerinden oluştuğunu, programın ilerleyen çekimlerinde karikatürleri kalemle ve pasteller ile yapmaya çalışacaklarını belirtti.

 

Karikatür yapımında illüstrasyon tekniği kullanıldığını ve kurşun kalem tekniğinde 12 farklı çeşit sıraladığını vurgulayan Asghari, “Sulu boyada 12 teknik var. Ben bu teknikleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum. 20 dakika içerisinde yaptığınız karikatürün kâğıdının kuruması zor. Bu yüzden hızlı tekniklerle yapmaya çalışıyorum. “Karikatürün ABC’si” programına konuk olan öğrenciler çok yetenekli ve hevesliler. Program yapımcıları işlerini çok profesyonel ve aktif bir şekilde yapıyorlar. Her şey önceden ayarlandığı gibi yapılıyor.” şeklinde konuştu.

 

Ramazan Balı 

Editör: TE Bilişim