Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğince her yıl üye ülkeler arasında düzenlenen bilgi, beceri ve dayanışmayı geliştirme amaçlı karşılıklı ziyaretler kapsamında 2017 yılı proğramı Türkiyeden Türk Eğitim Senin katılımı ve Azerbeycan tahsil işçileri azad hemkarlar ittifakı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 Proğrama Eskişehirden Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Üniversiteler Şube Başkanı Gürol Yer de katıldı. Başkent Bakü ve çevresindeki  Azerbeycan devleti okullarında  inceleme ve görüşme imkanı sağlandı. Bu proğram dahilinde üniversite şube başkanları Bakü Devlet Üniversitesinde inceleme gezisinde bulundular.  Rektör yardımcısı Prof  Dr Sani Tofig Hacıyev tarafından kabul edilen heyete  Öğrenciler Sendikası Başkanı Daşkın Ganberov eşlik ederek üniversitenin birimleri ve binaları gezdirilerek bilgiler verildi.

Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Üniversiteler Şube Başkanı Gürol Yer, “Yıllardır özlemini çektiğimiz ve gençliğimizin hayalleri arasında olan Ata topraklarımıza bu vesile ile gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile bir anlamda, hasret giderdik, özlemimizi dindirdik diyerek ben iki noktaya özellikle değinmek istiyorum. Türk Dünyası Ülkeleri arasında her alanda olduğu gibi eğitim alanında olabildiğince sıkı bir ilişki çok elzemdir, birbirimizden öğreneceğimiz o kadar çok şeyler varki, geçmiş zamanlar bizler için kayıp zamanlardır ve yapılacak uygulanacak projeler ile bu kayıplar süratle telafi edilmelidir.

Dilimiz bir kanımız bir kardeşlerimiz ile aynı ailenin fertlerinin dayanışması nasılsa o derecede olmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

 1919 yılında kurulan Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycanın ilk üniversitesi ve pek çok alanda bir kurum kültürü oluşturmuş ve dünyanın sayılı eğitim kurumlarından biri durumuna geldiğini belirten Yer şunları söyledi:

“ 21.000 öğrenci ve 4.000 eğitim çalışanı ile yüksek bir potansiyele sahip durumda Türkiyeden giden 600 civarı öğrencide oldukça memnun oldukları üniversitelerinde yakın ilgi ve alaka görmektedirler.

Değinmek istediğim diğer nokta ise Eskişehirimizin dünyaca tanınan markası Anadolu Üniversitemizin Baküde bulunan temsilciliğini ziyarette yaşadığım duygular.

Türk Dünyasına açılan bir pencere durumunda olan temsilcilik Anadolu Üniversitesi proğramlarına her gün katlanarak ilgi duyulması için ilk adım yeri durumunda oldukça ilgi görüyor.

 Anadolu Üniversitesi ilke ve kalitesini Kardeş Azerbaycanda tüm sıcaklığı ile hissettiriyor olarak gördük ve bir kez daha Eskişehirin bir markası ile gurur duyduk.”

Editör: TE Bilişim