Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı Türkiye Kamu-Sen'in 28. yaşı nedeniyle yaptığı açıklama şöyle; "         Türkiye Kamu-Sen, kuruluşundan bugüne kadar, gerek kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi gerekse milletimizin birlik, bütünlük ve kardeşliğinin pekiştirilmesi yönünde ortaya koyduğu görüş ve eylemleriyle, gündeme damga vuran tespit ve önerileriyle ülkemizin hiç kuşkusuz en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olmuştur. Bütün olumsuzluklara rağmen her yıl büyüyerek, bugün 400 bini aşan üyemizle omuz omuza, yürek yüreğe, gönül gönüle, sevgi, saygı ve dostluk içinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

              Millet sevgisi, vatan sevdası ve hizmet aşkıyla; milli değerlerimizi ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, mutlu, huzurlu ve refah içinde bir kamu çalışanı, birlik, beraberlik ve huzurlu bir toplum için mücadele eden Türkiye Kamu-Sen’in 28. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.

              Milletine hizmet etmeyi en büyük amaç edinmiş kamu çalışanları, 12 Eylül’ün yasakçı zihniyetinin ardından, 1985’li yıllardan sonra örgütlenmeye başladı. Bu çalışmalar, sendikal örgütlenmenin mümkün olmadığı bu dönemde, 6 Mart 1989 tarihinde Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’nın kurulmasıyla ilk meyvesini verdi.

              TÜRKAV temelinden hareketle, hazırlanan kamu görevlileri sendikaları kanunu tasarısına uygun olarak 14 sendikanın bir araya gelmesiyle, 24 Haziran 1992’de Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu kuruldu ve 27 Haziran 1992 günü yapılan basın toplantısında Türkiye Kamu-Sen’in kuruluşu ilan edildi. Kurucu Genel Başkan’ımız Ali Işıklar, basın açıklamasında “Sendikal haklar; sendika kurma, toplu sözleşme ve grev hakları aynı anda bir arada bulunduğu taktirde gerçek anlamada sendikal hakların varlığından söz edilebilir. Toplu sözleşme ve grev hakkından mahrum bulunan bir sendikanın herhangi bir dernekten farkı olmayacaktır” diyerek temel amacı ortaya koydu.

  • Türkiye Kamu-Sen, o tarihten beri tüzüğünde yer alan ana ilkeler doğrultusunda; “ilkemiz önce ülkemiz” diyerek; üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelinen süreçte 28 yıl önce ilkelerini ortaya koyduğumuz kamu görevlileri sendikacılığında; sendika kurma, toplu sözleşme ve grev hakkı hedeflerine adım adım ilerledik, bu yolda hatırı sayılır bir yol kat ettik. Önce sendika hakkımızı, ardından da toplu sözleşme hakkımızı elde ettik. Şimdi sırada grev hakkımız var. Bu hakkımızı en kısa sürede elde ederek evrensel sendikal haklara kavuşacağız. Türkiye Kamu-Sen yönetici ve üyeleri olarak, 28 yıldır hiç taviz vermeden ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanlarının ve kamu çalışanlarının refaha kavuşmasını sağlamak, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz.

              Türkiye Kamu-Sen, kuruluşundan bugüne kadar, gerek kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi gerekse milletimizin birlik, bütünlük ve kardeşliğinin pekiştirilmesi yönünde ortaya koyduğu görüş ve eylemleriyle, gündeme damga vuran tespit ve önerileriyle ülkemizin hiç kuşkusuz en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olmuştur.

              Bütün siyasi baskılara ve olumsuzluklara rağmen her yıl büyüyerek, bugün 400 bini aşan üyemizle omuz omuza, yürek yüreğe, gönül gönüle, sevgi, saygı ve dostluk içinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Konjonktüre göre tavır almadan, kimseye dayanmadan, kimseden korkmadan, daima doğru bildiğimiz yolda ilerleyerek; yalnızca kamu görevlilerimizden aldığımız güçle yürüttüğümüz hak mücadelemizde temiz, şerefli bir maziye sahip olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız.

              28 yıldır bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bugünlere gelmemizi sağlayan başta kamu görevlilerimiz olmak üzere, konfederasyonumuza emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi olarak, kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer almış, üye olmuş, destek vermiş; işyeri temsilcilerinden şube başkanlarına, ilçe ve il temsilcilerinden genel merkez yöneticileri ve genel başkanlarına kadar herkese tek tek teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı minnetlerimi ifade ediyorum. Hayatta olmayan tüm arkadaşlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

              Genel başkanlarından, yurdumuzun en ücra köşelerindeki üyelerimize kadar hepimiz tek yürek, tek yumruğuz. İçerideki hainlere de prim vermeyiz, dışımızdaki düşmana da göz kırpmayız. Kendi yaralarımızı kendimiz sararız ve biz sadece ve sadece Türk milletine sarılırız. Biliyoruz ki, bizim varlığımız Devletimizin varlığına, vatanımızın bağımsızlığına bağlıdır. Bu bakımdan bizlere bu güzel vatanı ve devletimizi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz.

              Kamu görevlilerimizin teveccühleriyle, ilkelerimizden taviz vermeden, aynı kararlılık, şevk ve inançla nice şerefli 28 yılları idrak edeceğimizden şüphe duymaksızın, kamu görevlilerinin gerçek temsilcisi Türkiye Kamu-Sen’imizin 28. kuruluş yıldönümünü kutluyor; nice 28 yıllar diliyorum.

              28 yıl önce yanan bu ateş hiç sönmeyecektir.

              Çok yaşa, var ol Türkiye Kamu-Sen!"

Editör: TE Bilişim