MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, ilimizdeki okul müdürleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldığını idarecilik puanlarının açıklandığını vurgulayarak konuyla ilgili yapılan gösteri ve protestoların Milli Eğitim’de sıkıntılar olduğunun ve rahatsız edici boyutta olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
“İlçe milli eğitim müdürleri,şube müdürleri, okuldaki mesai arkadaşları, okul aile birliği ve okul meclis başkanı tarafından puan ile değerlendirilen müdürlerin değerlendirmelerinde ilçe milli eğitim yöneticileri tarafından açıkça yandaşlık yapıldığı görülmüştür” diyen Ulucan, “Okullarında mesai arkadaşlarından, okul aile birliği ve öğrenci meclisinden yüksek not alan müdürlere milli eğitim yöneticileri tarafından düşük not verilerek yöneticilik görevleri sonlandırılmıştır. Bu karşılık okullarından düşük not alan iktidar partisinin yandaşı olan sendikaya üye olan müdürlere yüksek puanlar verilerek yöneticiliklerinin devam ettirilmesi sağlanmıştır” diye konuştu. 
Müdür değerlendirmelerinin  iktidar partisi yöneticileri, yandaş sendika başkanı ve milli eğitim idarecileri kendi aralarında toplantılar yaparak isimleri belirleyip ona göre puanlama yapıldığının iddia edilmesi olduğunu öne süren MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan şunları söyledi: 
“Hepimizin geleceği olan çocuklarımızın geleceğini de yakından ilgilendiren okullardaki bu huzursuzluk bizleri de rahatsız etmektedir. Milli Eğitim Yöneticilerine de sesleniyorum; okullar babanızın çiftliği değil, okullarda istediğiniz gibi at koşturamazsınız. İnsanları kul-köle ilişkisiyle değerlendirerek kendi yandaşımızı getireceğiz diye insanların haklarını göz göre yiyemezsiniz. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi huzursuz edemezsiniz. Bir gün bu bozuk kantarların sizleri de tartacağını unutmayınız.Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Mağdur edilen kişiler hangi görüşe, hangi siyasi düşünce yapısına sahip olursa olsun tüm müdürlerimizin yanında olacağız.”

Editör: TE Bilişim