ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırmasına göre Eskişehir’in birinci sırada yer almasının şehrin misyonu için önemli bir veri olduğunu belirterek, bu avantajın iyi kullanılıp şehre 3. üniversitenin kazandırılması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırmasına (TÜMA 2017) Eskişehir’in birinci sırada yer almasına ilişkin değerlendirmede bulundu. ETO Başkanı Metin Güler, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından 2017 yılında 81 ilde araştırma yapıldığını ve verilere göre Eskişehir’in tüm şehirleri geride bırakarak  “Öğrenci Dostu Şehirler Arasında” ilk sırada yer alma başarısı göstermesinin şehrin misyonu için çok önemli bir veri olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşayan yabancı öğrenciler için yapılan memnuniyet araştırmasına göre de Eskişehir’in 3. sırada yer aldığını kaydeden Güler, bu yönüyle Eskişehir’in yüksek öğretimdeki başarısının ortaya konduğunu dile getirdi.

“Eskişehir tüm kriterlerde tam not aldı”

Araştırmaya göre şehirden memnuniyet, ulaşım imkanları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı esnafın tutumu, gezi, sosyal sanatsal ve kültürel etkinlikler, sağlık sorunlarının çözümü gibi kriterlere göre Eskişehir’in 91 puan alarak ilk sırada yer almasının önemine değinen ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in tüm bu veriler göre “üniversiteler şehri” kimliğini pekiştirdiğini dile getirdi.

“Eskişehir’e üçüncü üniversite kazandırılmalı”

Eskişehir’de planlanan 3. üniversitenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğinin altını çizen ETO Başkanı Güler, Eskişehir’in hem sahip olduğu alt yapı ve hem de öğrencilere sunduğu imkanlar doğrultusunda 3. üniversiteye hazır olduğunu söyledi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler açıklamasında, Eskişehir’in “üniversite başkenti” misyonunu devam ettirebilmesi ve eğitim ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi için 3. üniversitenin muhakkak şehre kazandırılması gerektiğini kaydetti.

“Eskişehirli esnaf ve tüccarların olumlu yaklaşımı büyük etken”

Üniversite öğrencilerinin Eskişehir’den çok memnun olmasında özellikle tüccarın ve esnafın öğrenciye bakış açısı ve olumlu yaklaşımının etkili olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in “üniversite başkenti” olması için katkı sağlayan tüm esnaf ve tüccara teşekkür etti.  Güler ayrıca Eskişehir’in üniversiteler şehri kimliği ile ön plana çıkmasına vesile olan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın kurucuları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’e araştırmalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim