ÇYDD Eskişehir Şubesi tarafından gerçekleştirilen Kendini Tanı, Geleceğini Keşfet Projesi ile  gençler kariyer planlamalarına destek aldılar.

ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak öğrencilere çeşitli projelerle desteklerini sürdürdüklerini ifade eden ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Bu bağlamda Türkiye’nin akıllı algoritma ile çalışan ilk kişilik envanterini hazırlayan Characterix firmasının sağladığı imkanla 24 gönüllü danışman ve Şubemizin 20 liseli gencinin katıldığı Kendini Tanı, Geleceğini Keşfet Projesi’ni gerçekleştirdik” diye konuştu. Projede öğrenciler ‘kişilik envanteri’ uygulamasıyla yaşam boyu yararlanacakları kişisel raporlarından yola çıkarak kendilerini tanıma olanağı buldu. Devamında alanında uzman gönüllü danışmanlarla bire bir görüşmeler yaparak “Kariyer Planlama” konusunda destek aldılar. Projede haftalık danışman görüşmelerinin yanı sıra bilgilendirici seminerler ve veli görüşmeleri de yapıldı.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNİ DAHA DOĞRU YAPACAKLAR

“Kendini Tanı Geleceğini Keşfet” Projesi ile gençlerin üniversite tercihlerini çok daha doğru bir şekilde yapacaklarına dikkat çeken Akmen, “Konusunda uzman çok güçlü bir ekiple çalışan Characterix firmasının sosyal sorumluluk projesi olarak destek verdiği pilot uygulama başarıyla tamamlandı. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler özgüven gelişimi, geleceğe umutla bakma, kariyere odaklanma konuları başta olmak üzere çok önemli gelişmeler sağlandığını ortaya koydu” dedi. Devlet okullarında elde edilmesi güç olan böylesine önemli bir hizmetten yararlanma olanağı verdiği için Characterix firmasına teşekkür eden Sevgi Akmen, “Proje odaklı çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak alanında uzman kuruluşlarla işbirliği yaparak gençlerimize destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim