Öğrenci Veli Derneği (ÖVDER) Şube Başkanı Heval Yıldız Aksu, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci ve velilerin sorunlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan sorunlara değinen Karasu, “Eğitim sisteminin en büyük sıkıntısı olan eğitimin parasızlığı ilkesi biz velilere çoktan unutturuldu. Biz veliler, kayıt için okullara gittiğimizde bağış adı altında zorunlu kayıt parası vermeden kayıt yaptıramıyoruz. Bizlerden toplanan paralara rağmen okullarda sadece müdür odalarının bakımlı olup okulun diğer yerlerinin hijyenden ve bakımdan uzak kalması da biz velilerin gözünden kaçmamaktadır. Okullara uzun dönem ödenek sağlamayanlar, okul aile birliklerini de denetlememekte, okulları kendi yağlarında kavrulmaya terk etmektedirler” diye konuştu.

Müfredat değişikliğine de değinen Karasu müfredatın veliler için kaygı verici olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımıza zorla okutulan içi boş kitaplara bu sene bir de ‘şeri’ ifadeler ve ‘cihat’ kavramı eklenmiş. Atatürkçülük, felsefe ve evrim konuları kitaplardan neredeyse çıkartılmış ayıların el hareketleriyle süslenen bu kitaplara, kadını aşağılayan ifadeler eklenmiş ve inanç özgürlüğü hiçe sayılmıştır. Bu müfredat bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzak, gerici, bireyci, kadın düşmanı, mezhepçi, ırkçı, cinsiyetçi, kültürleri ve inançları dışlayan, ötekileştiren, evrensellikten uzak bir müfredattır. Eğitimin bu hale getirilmesiyle sadece bizim çocuklarımızın değil, ülkenin geleceği karartılmaktadır. Bu sebeple başta velilerimiz olmak üzere herkesi geleceğimize sahip çıkmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim