Çocuklarda yabancı dil öğretiminin son yıllarda ülkemizde giderek önem kazandığını ifade eden Önder Dil Çocuk İngilizcesi Öğretmeni Yeliz Erdoğan, erken yaşta yabancı dil öğrenmenin yararlarını anlattı.

Erken yaşta dil öğrenmenin çocuğun zihinsel gelişimine katkıda bulunacağının uzmanlarca dile getirildiğini aktaran Yeliz Erdoğan, çocukların beyinlerindeki dil gelişiminin iki yaşında başladığını aktardı. Çocuk erken yaşlarda dil eğitimi alabilirse, yabancı dili kendi ana dili gibi öğrenme şansı elde edeceğine dikkat çeken İngilizce Öğretmeni Erdoğan, “Erken yaşta verilen yabancı dil öğretiminin çocukta kıvrak zekayı geliştirdiği ve çocuğun anadilinde de anlama kabiliyetini arttırdığı belirtilmektedir” şeklinde konuştu.

OYUNLARLA ÖĞRETİLİYOR

Çocukların ana sınıfında doğal bir ortamda yabancı dille karşı karşıya gelmeleri gerektiğine işaret eden Yeliz Erdoğan, “Önder Dil’de 5 yaşından itibaren çocuklarımıza, klasik dersler şeklinde değil, oyunlarla, şarkılarla, uygulamalı derslerle, zaman zaman tiyatro oyunlarıyla dil eğitimi veriyoruz. Böylece çocuklar, eğlenceli bir şekilde belki de farkında olmadan yabancı dil eğitimi almış oluyor” dedi. İngilizce Öğretmeni Erdoğan, ailelerin çocuklarının dil gelişimi ve sosyal gelişimleri için de erken yaşta yabancı dil eğitimi almaları için yönlendirmelerini istedi.

İKİNCİ BİR YABANCI DİL

Önder Dil’de İngilizce’nin yanı sıra çocukların Japonca, Almanca, Fransızca, Çince, Arapça ve Rusça gibi ikinci bir yabancı dil öğretiminden de yararlanabildiğini sözlerine ekleyen Yeliz Erdoğan, böylece çocukların ilerleyen dönemde yabacı dil öğrenme konusunda daha avantajlı hale geldiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim