Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl temsilciliği, Eskişehir'de yaşayan yabancılar için Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile uluslararası standartlarda Türkçe eğitimi sürdürüyor.

TÜGVA Eskişehir il binasında gerçekleşen Yabancılara Türkçe Eğitim Kursunu Eskişehir Göç İdaresi İl Müdürü Gökhan Akyıldız ziyaret etti. Kursiyerlere konuşma yapan Akyıldız "Sizler kendi ülkelerinize döndüğünüzde Türkiye'nin bir elçisi olacaksınız. Türkçe'yi öğrenmeye başlayarak önemli bir adım atmış oldunuz. Burada sadece Türkçe'yi değil Türk kültüründe var olan gelenek ve göreneklerimizi de öğreniyorsunuz" dedi.

TÜGVA Eskişehir il binası bünyesinde başlanan kurs yeni dönem başlangıcında da yoğun ilgi gördü. TÜGVA Eskişehir çeşitli branşlarda vatandaşlara hizmet verdiği İl binası ve Sağlıklı Gençlik Merkezi'nde çeşitli kursların yanı sıra Eskişehir'de yaşayan yabancı uyruklu insanlara da hayatlarını kolaylaştırmak adına Türkçe dersi veriliyor.

Dünyanın birçok ülkesinden gelip yolu Eskişehir'de kesişen yabancıların Türkçe öğrenmek için buluştukları adres olan TÜGVA 'da  aldıkları derslerin yaşamlarını kolaylaştırdığını ifade eden kursiyerler, böylesine faydalı bir imkanı kendilerine sundukları için İl Temsilcisi Fatih Sert'e teşekkür ettiler.

Farklı nedenlerle Türkiye'ye gelen ya da gelmek zorunda kalan yaşları 20 ila 50 arasında değişen kursiyerlere konuşma seviyesine ulaşabilecekleri temel Türkçe kuralları ve dil bilgisi öğretiliyor.

 Beşincisine başlanan kursta Somali, Afganistan, İran, Suriye, Filistin, Irak, Kazakistan gibi birçok ülkeden gelen yabancılardan kimi Eskişehir'de hayalini kurduğu üniversite için, kimi burada yaşayan aile ve akrabalarıyla konuşabilmek için kimi ise gelin geldiği Türk aile ile iletişim kurabilmek için Türkçe öğrenmek istiyor. Kursu tamamlayan öğrencilere sertifika da veriliyor

Editör: TE Bilişim