Yeni Çizgi Koleji 2018-2019 eğitim dönemine kapılarını açtı.  Fen ve Anadolu Lisesi bölümleriyle hizmet verecek olan kolej  4 bin metrekare kapalı alana sahip olup  36 derslik,  kütüphane, konferans salonu, müzik odası, satranç dersliği, görsel sanatlar atölyesi, yabancı dil dersliği, bilişim ve iletişim sınıfı, yemekhane, bilgisayar laboratuarı, sağlık odası ve spor salonlarıdan oluşmakta. Büyükdere Mahallesi’ndeki okulun açılışına Vali Vekili Bekir Sıtkı Tütüncü, AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, CHP İl Başkanı Rabia Akman, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Yeni Çizgi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Akboğa, İşadamı Erdoğan Tekgöz, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

736 ÖĞRENCİ MEZUN VERDİK

Açılış konuşmasını yapan Yeni Çizgi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Akboğa nitelikli bir eğitim ve öğretim kurumunu Eskişehir’e kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını aktararak, “Kısa zaman dilimi içerimize nitelikli bir eğitim ve öğretim kurumunu şehrimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. 2011 yılından bu yana eğitim sektörüne hizmet veren Yeni Çizgi Eğitim Kurumları okul sürecinin başladığı 2015 yılından bu yana 736 öğrenci mezun ederek 2018-2019 eğitim öğretim yılında Fen ve Anadolu Lisesi olarak kapılarını öğrencilerine açmaktadır” dedi.

BELLEĞİMİZDEKİ BİLGİYİ ÖĞRENCİLERİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ

“Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi öğrencilerimizle paylaşacağız diyen Akboğa,  “En önemli amacımız bizlere emanet edilen gençlerimizi bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi öğrencilerimizle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla meslekte özveri ve saygı ilkeleriyle birbirine kenetlenmiş bir ekip olarak beynini, gönlünü, emeğini ve yıllarını eğitime adamış tüm eğitim kadrolarına çok büyük sorumluluklar düştüğünün bilincindeyiz. Bizler eğitim anlayışında her bir gencin özel bir birey olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayarak öğrencilerimizin, öğretmelerimizin ve ailelerimizi güvenli, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir okul yaşamı için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK DUYGUSU KAZANMIŞ BİREYLER YETİŞTİRECEĞİZ

Okulun teknik özelliklerinden bahseden Akboğa şunları söyledi:

“Yeni Çizgi Koleji, Milli Eğitim temel kanunun belirlediği genel amaçlar çerçevesinde kendisine, ailesine, insanlığa, ülkesine ve milletini seven Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş gençler yetiştirecektir. Okulumuzda öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini artırarak sosyal sorumluluk duygusu kazanmış bireyler yetişecektir. Bu doğrultuda 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan okulumuz 483 öğrenci kapasiteli olup 36 modern derslikli bir okul olarak planlanmıştır. Ayrıca okulumuzda teknolojik fen laboratuarları, zengin kaynakların bulunduğu kütüphane, konferans salonu, müzik odası, satranç dersliği, görsel sanatlar atölyesi, yabancı dil dersliği, bilişim ve iletişim sınıfı, yemekhane, bilgisayar laboratuarı, sağlık odası ve spor salonları bulunmaktadır.” Akboğa konuşmasının sonunda kendilerine destekleri sunan kurucu ortaklarına, Özlem Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tekgöz’e teşekkür etti.

BİZİM ÇİZGİMİZE YENİ BİR ÇİZGİ KATACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen okulun kendi çizgilerine yeni bir çizgi katacağını ifade ederek, “Mevsimlerden sonbahar ama bizim için ilkbahar. Çünkü işi eğitim olan, hayatını eğitimle bütünleşmiş insanların ilkbaharı martta, nisanda değil eylülde başlıyor. Yaklaşık 3 aydır boynu büyük duran kurumlarımız 2 haftadır öğretmenlerimizin gelişiyle, hafta başı okula gelen öğrencilerimizle birlikte şenlendi. Eğitimin ilkbaharında çiçeği şehrimizin bir noktasına kondurmuş oluyoruz. Bu kurumumuzda eğitim dünyamızı, eğitim camiamızı, şehrimizi ve dünyamızı zenginleştirecek. Her yeni açılış bizi heyecanlandırıyor. Her yeni kurumla beraber eğitime dahil olan yeni genç arkadaşımızla beraber bizlere canlanıyoruz.  Kurumumuzun genç bir kadrosu var. Bizim çizgimize yeni bir çizgi katacağına inanıyorum.  Bugünkü heyecanla şehrimizin gençlerini ülkemizin aydınlığına taşıyacak noktalara yetiştireceklerine inanıyorum” dedi.

YENİ BİR ÇİZGİ UMARIM YENİ BİR UMUT OLUR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç son dönemlerde çok sayıda özel okulun açıldığını ifade ederek, “Son zamanlarda özel okulların açılışı daha sık olmaya başladı. Çünkü dershanelerin son bulmasıyla beraber bütün dershanelerin program dahilinde özel okula dönüşmesi yasa gereği oldu. Eğitim adına önemli bir şey. Eğitim son 15 yılına baktığımızda yasa değişiklikleri, sınav değişiklikleri o kadar yoğunlaştı ki takip etmekte güçlük çekiyoruz” diye konuştu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kurucu kardeşlere ve onları destekleyen ailelerine teşekkür ediyorum. Yeni bir çizgi umarım yeni bir umut olur. Her okul ülkemize yeni bir umut getirmelidir. Bu okulda demokratik, laik ve bilimsel bir eğitim yapılmasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRK ÇOCUKLARINA BÜYÜK KATKI SUNACAK

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu hayırlı olsun diyerek, “Özel okullar Türkiye’nin önünü açacaklar ve çok güzel hizmetler getireceklerdir. İnanıyorum ki bu eğitim kurumu da Türk gençlerine, Türk çocuklarına büyük katkılarda bulanacaktır. Beklentimiz bu eğitim kurumunda Atatürk yolunda araştıran, sorgulayan, bilgili, ahlaklı, kültürlü, vatanını ve milletini seven çalışkan gençleri yetiştirmesidir” dedi.

HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, siyasetçiler olarak her zaman eğitimcilerin  yanında olduklarını aktararak,  “Öğretmen bir muma bir kandile benzer. Kendisini tüketirken etrafına ışık saçar. Öncelikle Hüseyin Amcaya teşekkür etmek istiyorum.  3 tane eğitimci yetiştirdiğin için yüreğine sağlık. 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuza ışık tutacak gençlerimizi yetiştirecek böylesine önemli bir okul açtıkları için eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Biz siyasetçi olarak biz sizin önünüzü açmak için buradayız. Nerede önünüze engel çıkarsa bizler sizlerin yanındayız” diye konuştu.

ESKİŞEHİRLİLER EĞİTİME DESTEK VERİYOR

Son olarak konuşan Vali Vekili Bekir Sıtkı Tütüncü Eskişehirlilerin eğitime destek verdiğini aktararak, Odunpazarı’nın bu bölgesinde böylesi önemli bir kuruma ihtiyaç vardı.  Eskişehir halkının her şeyden kısarak çocuklarına, eğitim ve öğretime destek verdiklerini her türlü fedakarlık yaptıklarını biliyorum. Bunun neticesinde üniversite sınavlarında, lise sınavlarında ilk beşin ilk onun içerisine olduğunu biliyorum. Bu okulumuzdan milli ve manevi değerlere bağlı, cumhuriyete bağlı, Ata’sını seven gençler,çalışkan insanlar yetişmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dua edilerek, açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra katılımcılar okulu gezdi.

Editör: TE Bilişim