18 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı nedeniyle, il genelindeki okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başladı. Özen: “İlimizde 1000’in üzerinde öğretmen fazlamız var. Öğretmen eksiği bulunan okullarımız, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile görüşerek eksikliklerini tamamlasın. Ders zili çaldığında boş sınıf olmasın. Beklentimiz ücretli öğretmen sayısının çok az olmasıdır” dedi.

İşkur’dan 322 personelin 2 Ekim’de göreve başlayacağını söyleyen Özen, “İşkur tarafından bu yıl 322 personel okullarımızda görev yapmak üzere görevlendirilecek. Bu personeller 2 Ekim tarihinde okullarında göreve başlayacaklar. Bu sayıyı arttırmak için gerekli mercilere müracaat ettik” diye konuştu.

Risk Taşıyan Binaları İnceliyoruz

Özen sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir yatırım onarım açısından şu anda yık-yap bölümüne başladı. Deprem Yönetmeliği doğrultusunda risk taşıyan binalarımızı incelemeye devam ediyoruz. Eskişehir bir eğitim kentidir. Eskişehir okul çeşitliliği açısından her kademede bir eğitim kentidir. Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropollerden farklı olarak Anadolu’daki pek çok şehrin sahip olduğu nüfusa sahip olduğu halde onlardan daha avantajlı bir okul çeşitliliğine, en önemlisi de hazır bulunuşluğa sahip bir şehirdir. Sosyal, kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlerde okullarımızda marka çalışmalara imza atılıyor. Türkiye’de ses getirecek, başka illere, başka kurumlara örnek olacak çalışmalar yapılıyor. Bundan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.”

Tüm okulların, yeni eğitim öğretim yılına idarecileri tarafından eksiksiz hazırlanmaya çalışıldığını aktaran Vali Çakacak, yeni öğretim yılının tüm eğitim camiasına, ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulundu.

Çakacak, “Devletimizin eğitime ayırdığı bütçenin her yıl arttığına dikkat çeken Vali Çakacak, bunun sonucunda fiziki mekânların daha kullanışlı hale geldiğini kaydetti. Yeni yapılan okullarla birlikte 2019 yılına kadar ikili eğitimin biteceğini ifade eden Vali Çakacak, “320 dersliğimiz şuan inşaat halinde, bunları bitirme gayreti içerisindeyiz. Fiziki mekânlarımız tamamlandığında ikili öğretim de kalkacak. Hem öğretmenlerimiz açısından hem de öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından çok daha iyi bir duruma geleceğiz. Eğitime ayrılan bu pay sayesinde fiziki mekânlarımız daha iyi olacak. Devletimiz, genel bütçeden eğitime ayrılan payı her gün daha çok arttırıyor. Tabi ki milletimizin eğitime öğretime verdiği destek de önemli. Eskişehirli yardımsever, hayırseverlerimizin eğitime ne kadar çok önem verdiklerini görüyoruz. Ben, bu vesileyle eğitime gönül vermiş hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu öğretim programlarının şekillendiğini konuşmasında bildiren Vali Çakacak, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl uygulamaya koyduğu öğretim programları yeniden şekillendirilmiş ve 51 dersin yenilenen programı bu yıl itibariyle bütün öğretim kademelerinin ilk sınıflarında uygulamaya konulmuştur. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin okullara gelmesiyle birlikte 1’nci, 5’nci ve 9’ncu sınıflara yeni programlar doğrultusunda eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir” ifadelerinde bulundu.

“Eskişehir’imiz eğitimle ilgili istatistiklere baktığımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, çocuklarımızın sınavlarda elde ettiği başarılara bakıldığında; Türkiye ortalamasının üzerinde görüyoruz” diyen Vali Çakacak, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bütün okul yöneticilerimiz kendilerine bir hedef koymalıdır. Bulunduğumuz yerde yetinmemeliyiz. Yöneticilerimiz okullarında öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdikleri hedefe ulaşma yolunda gayret sarf etmelidir. Eğitimin başarıdaki temel olarak; öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin olduğunu biliyoruz. Özellikle okuldan uzak duran velilerimizin okulla olan irtibatını arttırma noktasında daha gayretli olursak, eminim ki bulunduğumuz yerlerden daha iyi noktalara gelebiliriz. Onun için hangi okulumuz olursa olsun bizim okulumuz başarılı deyip, aynı yerde kalmak yerine hep ileriye doğru hedef seçmeliyiz.”

İdareci ve öğretmenlerin koyduğu hedeflerin öğrencilere yansımasının ülke geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Vali Çakacak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak istiyorsak, çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlamak zorunda olduğumuzun altını çizdi.

Vali Çakacak, “Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip bir ülke konumunda olacaksak, bu başta çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim almalarıyla olacaktır. Onların bizleri daha ileri noktalara götürmeleriyle olacaktır. Bunu da siz eğitimcilerin en iyi şekilde gerçekleştireceğinden kimsenin kuşkusu yoktur” dedi.

Güvenli Okul için okullarla irtibatlı ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ görevlendireceklerini ve okul çevrelerinde trafik, asayiş ve özellikle madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele için Narkotim polislerinin görevlendirileceğini bildiren Vali Çakacak, ayrıca okul çevrelerinin kameralarla kontrol edilmesini ve bu kameraların Kent Güvenliği Yönetim Sistemine entegre edilerek 24 saat kontrol altında tutulacağını açıkladı.

Vali Çakacak, sözlerini 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.

Editör: TE Bilişim