Eskişehir Murat Yıldırım Anadolu ve Fen Lisesi yeni yıldan sonra yeni kampüsünde eğitim ve öğretim hayatına devam edecek

2 Ocak tarihinde taşınılacak Eskişehir Murat Yıldırım Anadolu ve Fen Lisesi yeni kampüsündeki ilk misafirleri veliler oldu. MY Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin velileri akşam yemeğini okulun yemekhanesinde kurucuları, yöneticileri ve öğretmenleri eşliğinde yediler. Akşam yemeğini birlikte yiyen veliler, yeni okulu da yakından görme olanağı buldular. Yemeğin ardından toplantı salonunda okul hakkında bilgiler aktaran okul yönetimi, yeni okula yarıyıl tatilinden önce geçileceğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Polat Gürgen, “Önümüzdeki günlerde okulumuzdaki ufak tefek eksiklerin tamamlanması ile taşınma işlemimiz gerçekleşecek” dedi. Okulun Kurucu Ortağı Mustafa Köksal ise, toplantıda yaptığı konuşmada, “Akşam yemeğini hazırlayan aşçımızı Eskişehirspor’dan transfer ettiğimizi belirtmek istiyorum. Yemekleri çocuklarımızdan önce siz velilerimiz tadın istedik” diye konuştu. Bu kurumun temelinin 1987 yılında atıldığını aktaran Mustafa Köksal, şunları söyledi: “Çağlayan İş Hanı’nın altıncı katında iki derslikle başlayan eğitim serüvenimiz, bugün 30’uncu yılında çok geniş atılımlarla, dershanelerle, eğitim merkezleri ile temel lisemizle derken, burayı açmak nasip oldu. 30 senelik bir geçmişimiz var. Yine bu okula taşınırken de, Eskişehir’in bir eğitim markası haline gelen Önder Dil’i ve Önder Temel Lisesi’ni, Türkiye’de isim yapmış kendinden söz ettirmeye başlamış ve ciddi adımlar atan Murat Yıldırım Okulları (MY Okulları) ile işbirliği ile bu kampüsü hazır hale getirdik. Yeni yılımızda yeni yerleşkemizde, 2 Ocak günü eğitime burada başlayacağız. Bazı eksikliklerimiz var ama maalesef kervanı biraz yolda düzeceğiz. Resmi kurumlar dolayısı ile yaşanan bazı gecikmelerle nihayet kısa bir gecikmeyle başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”

Kadromuza güveniyoruz

MY Anadolu ve Fen Lisesi Kurucu Temsilcisi Süleyman Reyhan ise, toplantıdaki konuşmasında yeni binanın tarihçesi hakkında bilgiler aktardı. Reyhan, şunları söyledi: “Bu binanın 30 yıllık bir mazisi var. Bu bina 30 yıldır hiçbir faaliyet göstermemiş. Boş bina idi ve burasını depo olarak kullanmışlar. Daha da büyükmüş bina ve ruhsatı yokmuş. Biz buraya 2 yıl önce talip olduk, talip olduğumuzda bu kadar sorunlu bir bina olduğunu bilmiyorduk. Bu iki yıllık süre içinde tüm resmi prosedürler ancak tamamlandı. Bir bu kadar daha bina yıkıldı burada. Burada eksiklerimiz olabilir, sizlerin görüşleri ve öğrencilerimizin görüşleri ile tamamlayacağız. Aslında 15 gün önce tüm prosedürler tamamlandı. Ancak burası 10 bin metrekare alan ve bu binanın ısınması için biraz bekledik. Binamızda 15 gündür gece gündüz kaloriferimiz yanıyor. Binamız yeni yeni ısındı kendine geldi. Burasını ısıtmadan öğrencilerimizi buraya almak istemedik. Daha önce de alabilirdik ama yılbaşı tatilini değerlendirip yeni yılımızda yeni okulumuzda olalım diye düşündük. Eğitim kadrosu olarak kendimize güveniyoruz. 30 yıldır Önder Kurumları, bizim de 1990 yılından bu yana Adım Dershanesi ile başlayan bir eğitim serüvenimiz var. Murat Yıldırım da 1990 yılından bu yana eğitim sektörünün içinde bu güç birliği ile sinerji oluşturmak istedik. Kadromuza güveniyoruz ve eğitim mekânlarımızdaki olanakları da daha güzel hale getirmek istedik ve bunu yaptık. Yarı yıl  tatilinden sonra sınavlar başlayacak zaten, 15 tatilde bize sadece makyaj kısmı kaldı, binamızda makyaj yapacağız. Bugün sizler sadece Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kısmını gezdiniz ancak diğer kapıdan girdiğinizde ise Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul kısmı yer alıyor. Yeni dönemle birlikte onlar da faaliyete geçmiş olacak. Buradaki kampusun kapasitesi bin 400. 2 Ocak itibari ile 500 öğrenci ile eğitime başlayacağız.”

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Daha sonra velilerin merak ettikleri konular okul yönetimince yanıtlanarak okul için öneriler not edildi. Velilere ayrıca okul servisleri ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Editör: TE Bilişim