Eskişehir Ali Güven Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında 16.sı düzenlen Uluslararası  İstanbul Mutfak Günleri kapsamında  30 ülkeden, 450’ si yabancı olmak üzere toplam 2100 yarışmacı aşçının 75 kategoride yarıştığı festivalde  “Yılın En İyi Lisesi” kategorisinde altın madalya kazandılar.

Turizm açısından ülkemize büyük değerler kazandıran Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken öğrencilerimize de uluslararası düzeyde yarışma ve kendilerini kanıtlama imkanı sundur. Türk mutfağını dünya mutfağı ile buluşturan ve çeşitli ülkelerden öğrencilerle uluslararası alanda yarışan Ali Güven Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Eskişehir’i en iyi şekilde temsil ederek 4 altın, 6 gümüş olmak üzere toplamda 10 madalya ile Eskişehir’e döndü.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen festivalde elde ettiği derecelerle yeni başarılar kazandıran öğrencileri tebrik ederek,  başarılarından dolayı ödül ve hediyelerini bizzat kendisi verdi. Elde edilen bu başarının her yıl artarak devam etmesini temenni eden Özen, öğrenciler ve okulla gurur duyduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim