Önder Dil B Şubesi Müdürü Gökçen Ertuğral, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvurularının başladığını hatırlatarak, sınava gireceklere yönelik uyarılarda bulundu.

İkinci YÖKDİL Sınavı’na; yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adayların katılabildiği bilgisini paylaşan Ertuğral, “YÖKDİL sınavının ikincisi 9 Temmuz Pazar günü saat 09.30’da, tek oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınav için başvurular ise 9 Haziran 2017 tarihine kadar yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gerçekleştirilecek olan sınav ilk kez İngilizce’ye ek olarak ‘Almanca, Fransızca ve Arapça’ dillerinde de yapılacak” ifadelerini kullandı.

SINAV BAŞARISI ODAKLI

Müdür Gökçen Ertuğral, “YÖKDİL Sınavı’nda Doktora için 55, Doçentlik için 65 puan almak yeterli oluyor. Sınavda, gramer, kelime bilgisi ve paragraf soruları var yine, bu sınavın YDS’ye göre -mesleki alanlara göre ayrıldığı için- sınava girecekler için daha kolay ve avantajlı olacağını düşünüyorum” dedi. Önder Dil’de sınava özel bir eğitim programı oluşturduklarını kaydeden Gökçen Ertuğral, “Alanında uzman sınavı ve soruları iyi bilen öğretmenlerle sınava yönelik eğitimler veriyoruz. Öğrenciler burada sınav başarısı odaklı bir program izliyor, diğer kurslardan farklı olarak yabancı dil seviyesi ortanın altında öğrencilere de hızlandırılmış dil eğitimi vererek onlara da sınava hazırlanmada destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim