Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dijital İçerik Üretimi ve Oyunlaştırma Laboratuvarı’nda ilk ders verildi. Türkiye’de ilk kez yapılan uygulama ile dijital ders içerikleri sanal gerçeklik ortamında sunulacak.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde 1 Haziran 2017 günü, sanal gerçeklik ve oyunlaştırma tabanlı teknolojiler kullanılarak ilk ders verildi. Fakülte bünyesinde kurulan Dijital İçerik Üretimi ve Oyunlaştırma Laboratuvarı ile Türk yüksek öğretiminde çığır açacak yeni bir uygulama başladı. Proje ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ve İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümlerinin eğitimi, dijital ders içerikleri üretilmesi ve ders içerikleri sanal gerçeklik ortamında sunulacak. Proje ile İletişim Bilimleri Fakültesinde eğitim gören öğrencilere derslerinde etkileşime dayalı dijital içerik sunulması ve bu içerik ile derslerde başarının daha üst seviyelere taşınması planlanıyor.  Üretilecek dijital içerikler ile öğrenciler günümüz teknoloji çağını yakalama ve daha yakından tanıma olanağı bulacaklar. Ayrıca öğretim üyeleri de yeni uygulama ile yüz yüze eğitimin eksik kalan noktalarını tamamlamış olacaklar.

Projenin tanıtımı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Gündoğan “Bu projenin günümüz teknolojileri kullanılarak hayata geçirilmesi Türk Yükseköğretiminde büyük bir atılım olacaktır.” dedi. İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan da “Proje birçok farklı basamaktan oluşmakta. ilk basamak eğitim hayatında dijitalleşmenin önünü açacak ve diğer basamakların ise, araştırma-geliştirme, özel sektör ile bağlantılı iş fikirlerinin oluşturulması gibi faaliyetler sanal gerçeklik ve dijitalleşme ile imkanlı hale gelecektir.” şeklinde konuştu. Doç. Dr. N. Serdar Sever ise “Bu proje ile yerli ve milli anlamda birçok farklı test birimi kurulacaktır ve bu test birimleri ile günümüz teknolojisi kullanılarak Anadolu Üniversitesi bünyesinde özel sektöre de birçok içerik geliştirme ve test etme olanağı sunulacaktır.” dedi. Doç. Dr. Murat Ataizi de “Eğitsel oyunlaştırma ile salt öğretim materyallerinin tasarımı kadar, sınavları da yeni kuşağın beklentilerine uygun hale getirebileceğiz” ifadelerini kullandı. Uygulamanın planlama ve hayata geçirilmesi süreci İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, Doç. Dr. N. Serdar Sever, Doç. Dr. Murat Ataizi ve Arş. Grv. Engin Coşkun tarafından gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim