Artan hammadde maliyetleri nedeniyle ekmek başına 1 lira zarar ettiklerini ifade eden İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, 1 gün daha dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Eskişehirli fırın işletmecileri her geçen gün artan maliyetler nedeniyle ekmekten zarar ettiklerini ifade ederek, zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Zam yapılmazsa pek çok işletmecinin fırınını kapatmak zorunda kalacağını belirten İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, “Tarife değişikliği uzun zaman alıyor, ancak bizim dayanacak 1 günümüz dahi kalmamıştır. Bir an önce yeni fiyat tarifesi belirlenmelidir.” diye konuştu. Mülazımoğlu fiyatlara ilişkin şunları söyledi: “Biz 27 Nisan 2021 tarihinde, 50 kiloluk 1 çuval un, 120 lira iken, bugün 380 lira oldu, 18 litrelik 1 teneke yağ, 127 lirayken bugün 355 lira oldu. 1 çuval şeker 180 liraydı bugün 300 lira, motorinin litresi 6 lirayken bugün 10 lira… Liste bu şekilde uzayıp gidiyor, bu şartlarda fırıncı esnafının ticaretini devam ettirebilmesi mümkün değildir. Ekmek başı edilen zarar 1 liranın üstündedir, ortalama 3 bin ekmek yapan bir fırın günde 3 bin lira zarar etmektedir.”

Bu durumu vali ve oda başkanlı ile görüştüklerini aktaran Mülazımoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıfır tüketmeden, zarar etmeden, kar edebilecek makul bir fiyat istiyoruz. Fiyat komisyonu oluşturulsun, bu ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak bizi 1 yıl idare edecek bir fiyat belirlenmelidir. Bizler halkımız pahalı ekmek yesin arzusunda değiliz, hammadde fiyatlarının artmasını biz de istemeyiz, serbest piyasayı bu kadar serbest etmesinler…”

(my

Editör: Mustafa YILDIRIM