DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Entil, Hapalki işyerlerinde işçilerin 4 aydır ücret almadıklarını ifade etti.

Sendika yöneticileri konuyla ilgili; başta Zeytinoğlu Grubuna, Bakanlar Zehra Zümrüt Selçuk, Mustafa Varank ve Ruhsar Pekcan ile Eskişehir'in AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP milletvekillerine, Eskişehir'deki siyasi parti il başkanlarını, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba'ya bir mektup gönderdi. 

Birleşik Metal İş Sendikası'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Eskişehir’in köklü sanayi kuruluşlarından Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde işçiler dört aydır ücret alamamaktadır. Ayrıca bu işletmelerde Eylül ayı başından itibaren üretim faaliyeti tümüyle durmuştur. Yaklaşık 500 işçinin mağduriyeti her geçen gün daha fazla artmaktadır.

Sendikamız, bakanlara, milletvekillerine, siyasi partilerin il başkanlarına ve çeşitli kurumlara gönderdiği bir mektupla, burada yaşanan sıkıntıları dile getirmiştir.

Yaşanan mağduriyeti protesto etmek ve kamuoyuna duyurmak için, 25 Eylül'de başlayacak bir eylem programı da hayata geçirilecektir."

Editör: TE Bilişim