2019 yılı ihracat rakamlarının açıklandığını belirten Eskişehir Müteşebbis İş adamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Şamil Seyhan, ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında, Eskişehir olarak 2018 yılında yaklaşık %18’lik bir ihracat artışı gösterdiğini söyledi.

2019 yılında da yine ihracatta %7,73’lük bir büyüme gerçekleştiğini kaydeden Seyhan şunları söyledi:

“Bu ihracat artışımızda savunma ve havacılık sanayii haricinde diğer sektörlerin rakamları da tam manasıyla tatmin edici değil. İhracatta; Mobilya, Kağıt ve Orman ürünleri’nde  görülen %24,29’luk artış sevindirse de, Hazır Giyim’de görülen %48,17’lik azalma da ne yazık ki bizleri düşündürmekte. Şehirler bazında kıyaslama yaptığımızda da maddi kayıp olarak başı çekmekteyiz. Meslek komitelerimiz de kendi sorunlarını belirlemeli ve çözüm için tüm güçleriyle çalışmalılar.

Eskişehir, geçmişte öncüsü olduğu birçok sektörde ne yazık ki sıralama dışında kalmakta. Gerek tecrübe gerek kabiliyetlerimizin olduğu sektörler tespit edilmeli. Gelecek yatırımcıları da bu yönde seçmeli ya da sektör avcılığı yaparak doğru yatırımcıları şehrimize kazandırmalıyız.

Mevcutta üretim yapan tüm şirketlerin de acil önceliği ihracat olmalı. Türk ürünleri dünyanın dört bir tarafına ulaşmalı.”

Editör: TE Bilişim