Eskişehir Ticaret Borsası ev sahipliğinde  “AB Kırsal Kalkınma Politikası” konulu online bir KOBİ Çalıştayı gerçekleştirildi.

EUROCHAMBRES ve TOBB işbirliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında KOBİ'lerin ve ETB tarım paydaşlarının AB'de Mevcut Kırsal Kalkınma Politikası konusunda bilgilendirilmesini ve yeni stratejilere uyum sağlamalarını hedefleyen ve Türkiye'de IPARD konusunda önemli bilgilendirmelerin yapıldığı "AB Kırsal Kalkınma Politikası" konulu çalıştaya ilgi büyük oldu.

İnteraktif geçen çalıştayın açılış konuşmasını yapan ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan: “Eskişehir Ticaret Borsası olarak tarımın gelişmesine ve kırsal alanların kalkınmasına çok önem veriyoruz. Bu nedenle bugün burada EUROCHAMBRES ve TEBD yetkilileri ile bir araya geldik. Onların bilgi ve tecrübelerini öğrenmek, sizlerle paylaşmak istedik. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik yolunda “Tarım ve Kırsal Kalkınma” faslı, Türkiye’nin uyumlaştırmakla yükümlü bulunduğu en kapsamlı ve bu nedenle en önemli müktesebat başlıklarından birisi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin tarımsal potansiyeli düşünüldüğünde Kırsal Kalkınma, konusu, ülke nüfusunun tamamını çok yakından ilgilendirmektedir. Tarımsal üretim ve Kırsal Kalkınma konusu nüfusumuzun tamamını etkilemekte ve tüm sektörlere yönelik ülke politikalarımıza yön vermektedir.” ifadelerine yer verdi.

TEBD Proje Direktörü Oya Ersöz tarafından sunumu yapılan TEBD Projesi sonrasında IPA Kırsal Kalkınma Türkiye Program Yöneticisi Iwona Lisztwan, 2014-2020 için AB'de Mevcut Kırsal Kalkınma Politikası ve 2021-2027 için yeni bir bakış açısından bahsederek Türkiye'de IPARD konusunda önemli bilgilendirmeler yaptı.

Çalıştay, çok sayıda katılımcının aktif yer aldığı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim