Pandemi sebebiyle altında ciddi bir yükselme yaşandığına dikkat çeken Ercan Kardeşler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ercan, “Dünya genelindeki kriz ortamında oluşan belirsizlik döneminde altın güvenli bir liman olarak görülmeye ve buna paralel olarak altın alımları artmaya devam edecek” diye konuştu.

Altının, tarih boyunca kaoik ortamlarda yükselişe geçtiğini hatırlatan Ercan, “Altın erişilmesi, çıkartılması en zor emtialardan bir tanesi, tüm zamanlarda bu böyle olmuştur. Kaotik ortamların vazgeçilmezi güvenilir limanıdır; altın. Altındaki yükselişi bu kaotik ortamda az bile buluyorum, bu yükselişin yılbaşına kadar çok daha fazla olacağını öngörüyorum” ifadelerini kullandı. Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada altına karşı inanılmaz bir talep oluştuğuna dikkat çeken Ercan, “Bu süreçte altın yine en yüksek getirisi olan yatırım aracı oldu. Gerek ülkemizde gerekse Avrupa ve Amerika’da ekonomik sıkıntıyı yaşatmamak için yönetimlerin almış olduğu parasal genişleme tedbirleri ile altın en güvenilir yatırım aracı olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

İMKANI OLAN ALTIN ALSIN

Salgında ikinci dalga ile birlikte altın fiyatlarının daha da artmasının beklendiğini kaydeden Ahmet Ercan, “Bu nedenle de altın pandemi döneminde imkanı olanların altınlarını tutmasını ve boşta parası olan yatırımcıların da altına yatırım yapmasını öneriyorum” dedi. Altının diğer yatırım araçlarıyla kıyaslandığında çok daha yüksek oranlarda kâr getirdiğini belirten Ahmet Ercan, “Altın, evle, arsayla, tarlayla kıyaslanmayacak kadar fark yarattı. Son 20 yılda 14,5 kat yükseldi” şeklinde konuştu. Eskişehir’de de genelde olduğu gibi takı, aksesuar amaçlı altın alımları düşerken, yatırım amaçlı altınlara çok daha fazla ilgi olduğunu aktaran Ercan, “Eskişehirli yatırımcıları gündemi, dünyadaki ve ekonomideki gelişmeleri doğru okuyor, bu doğru bir seçimdi, çünkü altın yatırımcısını güldürmeyi sürdürecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim