Ercan Kardeşler Kuyumculuk Altın Değerlendirme Noktası (ADN) oldu, böylece evindeki altınlarını Ercan Kardeşler’e getiren kişiler; altınlarını 24 ayar saf altın olarak banka hesaplarına geçirebiliyorlar.

Uygulamaya ilişkin bilgi veren Ercan Kardeşler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ercan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin çok önemli rafinerilerinden biri olan İstanbul Altın Rafinerisi’nin BDDK ile bir anlaşması var. Buna göre; Türkiye’deki kamuya ait bankların Ziraat Bankası, Vakıf Bank Halk Bank Vakıf Yatırım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ile yapılan anlaşmalar sonucunda, kentlerdeki önemli kuyumcu firmalarına altın değerlendirme noktası olma özelliği veriliyor. Bu şu anlama geliyor: Az önce saydığım bankanın üyesi olanlara bilgi veriliyor ve deniyor ki; ‘Ercan Kardeşler Kuyumculuk Altın Değerlendirme Noktasıdır, altınlarınızı burada değerlendirip bankamıza saf altın olarak aktarabilirsiniz.’ Böylece insanlar bize getirdikleri altınları, rafinerinin öngördüğü değerler üzerinden yine saf altın üzerinden değerlendirip, tüm kayıtlarını alarak, bu meblayı varlıkların sahibinin hesabına direk aktarıyoruz.”

EKSTRA ÜCRET ALINMIYOR

Bunun Türkiye genelindeki önemli firmalara verilen bir yetki olduğunu sınırlı sayıda kuyumcuya verilen prestijli bir özellik olduğunu belirten Ahmet Ercan, altınlarını bu şekilde değerlendirmek için kendilerine gelen kişilerden ekstra bir ücret talep etmediklerini aktardı. Ercan, bunun özünde; evin içinde, yastık altında bekleyen, bilezik, kolye, küpe, yüzük, çeyrek, tam altın gibi unsurların ekonomiye katılması ve hırsızlık riskine karşın kişinin kendini korumasının ön plana çıktığını dile getirdi.

İşlemin nasıl yapıldığına ilişkin de bilgi paylaşan Ercan Kardeşler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Altın Rafinerisi'nin yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata getirdiği Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS) ile vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarabiliyor, diledikleri zaman da fiziki altın olarak çekebiliyor. Ercan Kardeşler’e altınlarını değerlendirmek için gelen kişilerden, mağazada bu işlem için özel olarak ayrılan alanda kamera ile ve bize verilen bir cihaz ile kayıt altında işlemi kamera kaydı altında ve her adımda SMS ile onay alınarak tamamen güvenli şekilde gerçekleştiriliyor. Kişi daha mağazamızdan çıkmadan internet üzerinden vermiş olduğu altınların karşılığında daha önce saydığım kamu bankalarından hangisinde hesabı varsa ona 24 ayar saf altını yatmış oluyor. Altınlarınız banka hesabınızda saklandığı için kiralık kasa masrafı ödemiyorsunuz. Burada işin güzel tarafı altın yine altına dönüşüyor ve işin içine para hiç karışmıyor. Kişi hem altınını evde tutmanın huzursuzluğunu yaşamıyor hem de altınlar yastık altından çıkarak ülke ekonomisine de katkı sunuyor.”

Editör: TE Bilişim