Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA’nın nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısı Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Yönetim Kurulu sonrası yaptığı değerlendirmede, BEBKA ile olan ilişkilerde ve projelerde bundan sonra ESO’nun daha etkin rol alacağının altını çizdi.

BEBKA’nın yerel sorunlara yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla kalkınmaya hizmet eden bir kurum olduğunu vurgulayan Kesikbaş, “Maalesef bugüne kadar BEBKA’nın kaynakları ESO öncülüğünde Eskişehir sanayisi için değerlendirilememiş ve çok bir şey yapılmamış. Madem BEBKA’da şehrimizi temsil ediyoruz. Bundan sonra daha aktif ve daha ciddi projeleri şehrimize kazandırmak için çalışacağız” dedi.

BEBKA’nın daha önce Eskişehir sanayisine yönelik hazırladığı raporda 14 önemli sorunun olduğunu hatırlatan Kesikbaş, “Eskişehir’in sanayi DNA’sında üretmek var ve marka olmak var. Bunun için BEBKA’da projelerinde daha çok varlık göstereceğiz  ve söz konusu sorunları çözmek için çok çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim