“Daha İleri” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  7 Nisan’da yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak, yaptıkları çalışmaları ve bu çalışmaların üye nezdinde bulduğu karşılık ile ilgili tespitlerini paylaşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin GülerSürekli sahadayız. Üyemize yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Üyemizin çok büyük teveccühü ile karşı karşıyayız. Çalışmalarımızın dışında, sahada düzenli araştırma yapıyoruz. Ölçümler yapıyoruz. Bizim elde ettiğimiz sonuçlar bizi mutlu edecek düzeyde” dedi.

“Sadece araştırmalar değil, rakiplerimizin hamleleri de bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

Üyenin iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Güler “Başarılı olduğumuzu, araştırmaların dışında rakiplerimizin hamlelerinden de anlıyoruz. Karşımızdaki iki adayın, tek liste altında seçime girme görüşmeleri yaptığını duyuyoruz. Buradan ne anlıyoruz? Demek ki, onlar da bizim elde ettiğimiz sonuçların benzerlerine ulaşmışlar. Bir işbirliği ihtiyacı içindeler. Bunun yanı sıra, eğer bir aday planlanmamış, eski dönem Türkiye’sinin siyasi hayatında olduğu gibi, üyeyi etkilemek adına, Oda’nın kaynaklarını bir iki yılda eritebilecek fikirlerini açıklamaya başlamışsa,  bilin ki orada işler iyi gitmiyor demektir.” diyerek tespitlerini paylaşmaya devam etti.

“Sanırım, umutsuzluk plan değiştirtiyor.”

Üyelerden gelen geri dönüşlerde sahada baskı, resmi makamlarla ilişkiler ile alakalı tehdit, oy tercihine göre hazırlanan kara listeler gibi hoş olmayan konulara ilk defa bu seçimde şahit olduklarını söyleyen Güler “Üyelerimiz bu konuda çok kızgın. Üyemiz, sakin ve huzurlu bir seçim ortamı istiyor. Ekranlarda nezaket ifadeleri paylaşan bir aday, kapalı kapılar ardında birilerine üyeleri aratarak baskı ve tehdit boyutuna geçmişse, bu da o adayın planlarının bir umutsuzlukla değiştiğinin işaretidir.” dedi.

“Bir de, anlamsız manipülasyon çabaları eklendi.”

Son günlerde yapılan anket uyarısı hakkında da bilgi veren Güler, “Bu da bir manipülasyon çabası çıktı. Bunu duyunca çok şaşırdık. Önce ne olduğunu anlamadık. Bir anda, ETO’nun telefonlarına ve bizlere ihbarlar yağmaya başladı.

Sözde ETO, üyelerini arayarak hizmetlerinden memnun olup olmadığını soruyormuş. Arkasından da seçimle ilgili sorular soruluyormuş. ETO yapıyormuş

hem de. Böyle bir şey yok. Bizimle alakası yok. Anket desen anket değil, bunun da yasal kuralları var. Propaganda desen propaganda değil. Kim olduğu belli değil. “ETO ismini kullanarak, isim sorup fişleme yapıyorlar” diyor üyelerimiz. Bir Kayserili firma çıkıyor arkasından. Kişisel bilgilerinizi vermeyin, diye üyemize hızlıca bir duyuru hazırladık. Çünkü Kişisel Verileri Koruma Kanunu var. O verilerle kimin ne yapacağı belli değil. Firma, gerçek mi, değil mi? O belli değil. Biz de hemen suç duyurusunda bulunduk, hukuki işlem başlattık.” diyerek  “Bu tür çabaya girenler, neyi anlamış olabilirler?” sorusunun da sorulması gerektiğini söyledi. 

“Biz, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmaya devam edeceğiz”

Üyenin bu tip girişimlere tepkili olduğunu ve son günlerde tepki oylarında kendileri lehine bir artış yaşandığını söyleyen Metin Güler, “Ben, sandık bir cevap olacaktır demiştim. Ama anladığımız kadarıyla, cevap sandık daha gelmeden verilmeye başlandı. Buradan açıkça ilan ediyorum; Bugüne kadar olduğu gibi; 8 Nisan sabahında, bize oy verenin de, vermeyenin de Başkanı olacağım. Yönetimimiz her zaman olduğu gibi herkesi eşit derecede, hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacak. Şu konuda kararlıyız; yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak üyelerimize dokunmaya devam edeceğiz. Çünkü üyelerimiz, hatta bize daha önce oy vermeyeceğini söyleyen üyelerimiz bile bu tercihimizden dolayı bizi arayıp “Oyum size” diyor. Bu seçim, üyeye faydalı olabilmek için girilen bir seçimdir. Eskişehirli tüccarın hayatının daha kolaylaşması, refahının artması için göreve talip olan insanların seçimidir. Seçim bitecek, herkes birbirinin yüzüne bakacak. Biz, bu konuyu böyle görüyoruz. Ve böyle görülmesi için de gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Nezaketimizden ve üyemizin iradesinin üstünlüğüne olan inancımızdan taviz vermeyeceğiz“ diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim