Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Kanal, Ulusal Radyo, Aydınlık Gazetesi 21 Ekim Pazar saat 13:00'da Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda  ''Borçlanma Ekonomisinden Üretim Ekonomisine'' konulu bir panel düzenleyecek.

TGB Eskişehir Bürosunda yapılan basın açıklamasını katılımcı kuruluşlardan Ulusal Kanal adına Yunus Emre Özgün yaptı.

Türkiye hızla derinleşen bir ekonomik krizin içinde olduğunu ifade eden Özgün, “İşçiden çiftçiye, esnaftan sanayiciye, işverenden öğrenciye kadar toplumun tüm kesimleri derinleşen krizden endişe duymaktadır. Uygulanan politikalar sonucu sıcak paraya bağımlı ülkelerin başında gelen Türkiye’de üretici güçler zayıflatılmış ve dışa bağımlı bir model yaratılmıştır. Borcu borçla çevirme, kısa vadeli çözümlerle günü kurtarma devrinin sonuna gelindiği açıkça görünüyor. Ekonomide sorunları ve çözüm yollarını masaya yatırmak toplumumuzun ihtiyacıdır. Bu ihtiyacı hissederek görev üstlendik ve Eskişehir’de ‘’Borçlanma Ekonomisinden Üretim Ekonomisine’’ konulu bir buluşma gerçekleştirmek için bir araya geldik. Türkiye ekonomisini içinde bulunduğu bunalımdan kurtaracak yegane formülü üretim ekonomisine geçmek olduğu aşikardır” dedi.

Ekonominin prangalardan kurtarmanın yollarını tartışılacağı etkinliği tüm Eskişehir halkı davet eden Özgün programı şöyle anlattı:

“Etkinliğin Yöneticisi: Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Sayın Raif Eşkinat (Endüstri Mühendisi)

Konuşmacılar:                                               

Aydınlık Gazetesi Yazarı ve Görev Vakfı Başkanı Sayın Mustafa Pamukoğlu

Eskişehir Kristal İş Şube Başkanı Sayın Erdal Akyazı

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Sayın Hüseyin Şen (Çiftçi)

TGB Genel Sekreteri Sayın İbrahim Okan Özkan

İş-İşletme Danışmanı Sayın Gürcan Banger”

Editör: TE Bilişim