İstanbul Fuar Merkezi’nde bugün başlayan ve 4 gün sürecek HEFİ Beyaz Eşya Ana ve Yan Sanayi Fuarı’na, Eskişehir Sanayi Odası da bir stantla katılarak üyelerinin tanıtımını yapacak 

Ana sponsorluğunu Arçelik, Ekonomi Bakanlığı, TOBB, KOSGEB, İMMİB, TÜRKBESD ve BEYSAD’ın üstlendiği HEFI 2018-Beyaz Eşya Ana ve Yan Sanayi Fuarı’nın 50’nin üzerinde yan sanayi, 20’nin üzerinde ana sanayi firmasının katılacağını açıklayan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, beyaz eşya sektörünün Eskişehir sanayisinin ana dinamiklerinden biri olduğunun altını çizdi.

Fuara katılarak Eskişehir’in bu en önemli sektörünü katılımcılara tanıtma imkânı yakalayacaklarına değinen Kesikbaş, “Ülkemizdeki buzdolabının yüzde 65’i ve buzdolabı motoru yani kompresör üretiminin yüzde 100’ü şehrimizde üretiliyor. Diğer yandan birçok firmamız bu sektörün yardımcı üretimi alanında çalışıyor. Firmalarımız için yeni pazarlar oluşturmak ve ihracatımız arttırmak için bu önemli fuarda Eskişehirli firmalarımızın tanıtımını standımız aracılığıyla gerçekleştireceğiz” dedi.   

Başta Avrupa ülkelerinin tamamı olmak üzere Rusya, Mısır, İran, Irak, Güney Amerika, Romanya, Polonya gibi ülkelerden de fuara katılım olduğuna değinen Kesikbaş, ayrıca Eskişehirli sektörün ilgili firmalarının ESO’nun önderliğinde fuara götürüldüğünü ve ikili görüşmeler geçekleştirileceğini açıkladı. 

Editör: TE Bilişim