Kırgız edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Cengiz Aytmatov'un doğum haftasında Eskişehir’de kendi adını taşıdığı imzalı eserlerinin olduğu müze geniş katılımla açıldı.
  Tarihi Kum Kahvecisi, Kahveci Konağı ile Eskişehirlilerle buluştu. Açılışa Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev
İzmir Eski Milletvekilleri ve Endonezya Büyükelçisi Zekeriye Akçam, 
Milletvekili Ayhan Çevik, OGÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Sarar Protokol Müdürü Alattin Çoban, Erdoğan Tekgöz, ETG Başkanı Orhan Arat , ESİAD Başkanı Aydın Bandırma , Kanal 26 Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Abacı ve yönetim kurulu üyeleri ,EZO Başkanı Naci Erdemli ve Süleyman Buluşan, ETO ve ESO üyeleri , İşadamları, sanat ve spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İşletme Sahibi Oral Büyüksarı, Kırgız edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Cengiz Aytmatov'u rahmetle andıklarını ifade etti.
  Tarihi Kum Kahve şubelerinin sayısının gün geçtikçe arttığını vurgulayan Büyüksarı, “Eskişehirli vatandaşlarımız, ilimizi gelen yerli ve yabancı turistler kumda kahveye büyük ilgi gösterdiler. Bu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. İkinci şubemizi Cengiz Aytmatov adı altında açtık. Otantik bir ortam olan ve Cengiz Aytmatov'un kendi imzası taşıdığı eserlerin yer aldığı cafemiz Eskişehir’imize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
  Eskişehir’in marka bir kent olduğunu kaydeden Büyüksarı, “ Eskişehir pek çok ulusal marka çıkarmış bir kent. Biz de Tarihi Kum Kahvecisinin ilkini açtıktan sonra ikinci şubemizi açmaya karar verdik. İnşallah yakın zamanda yurt içi ve yurtdışında yeni şube verip şubeler açacağız. En kısa zaman da İstanbul Kadıköy de Tarihi Kum Kahveci dükkanımızı İstanbullular ile buluşturacağız. Daha sonra Ankara, İzmir, Bursa, Marmaris, Sakarya, Sivas’ın yanında Kanarya Adaları, Güney Afrika da şube açma çalışmalarımız başladı. Damak tadına önem veren, kahveyi özel kumda pişirilerek sunulan bu ürünlerimizi mutlaka deneyecek ve müptelası olacaksınız. Hepinizi bekliyoruz.”
 Açılışa Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev ise Cengiz Aytmatov müze ve cafesini açtıkları için Büyüksarı’ya teşekkür etti.
  Kurdele kesiminden sonra davetlilere Kumda kahve ikram edildi.

Editör: TE Bilişim