ETO Başkanı Metin Güler, Bulgaristan’ın Ankara Ticaret Ataşesi Svetoslav Kirkov ile gerçekleştirdiği görüşmede, karşılıklı ticareti geliştirmek için işbirliği yapılabilecek sektörleri çeşitlendirmek gerektiğine dikkat çekti.

Bulgaristan’ın Ankara Ticaret Ataşesi Svetoslav Kirkov, Eskişehir ve Bulgaristan arasındaki ticari ilişkileri görüşmek, her iki taraf arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Görüşmede ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in ticaret ve sanayi potansiyeli hakkında Kirkov’a bilgi verdi. Eskişehir’in ticareti, sanayisi ve turizm potansiyeliyle Anadolu’da öne çıkan şehirlerin başında geldiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, özellikle yüksek teknolojili ve katma değerli ürün imalatında Eskişehir’in öncü rol oynadığını dile getirdi.

Güler “Her iki tarafın da kazanabileceği işbirlikleri mümkün”

Eskişehir’in yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Güler, şehrin beyaz eşya, havacılık, raylı sistemler, madencilik başta olmak üzere bir çok sektörde işbirliği imkanı sunduğunu kaydetti. ETO olarak şehrin gelişimine katkı sağlayacak yatırımlara destek verdiklerini kaydeden Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin de bu vizyonla Eskişehir’e kazandırıldığını ifade etti. Bulgar iş insanlarını Eskişehir Ticaret Odası TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarlarda daha çok görmek istediklerini belirten Güler, her iki tarafında kazançlı çıkacağı, karşılıklı ticaret hacmini geliştirecek işbirliklerine imza atabileceklerine dikkat çekti.

Türk ve Bulgar iş insanlarını bir araya getirmek için fuar önemli bir sebep

Toplantıda konuşan Bulgaristan’ın Ankara Ticaret Ataşesi Svetoslav Kirkov, Eskişehir’in ticaret ve sanayi potansiyelini yakından takip ettiklerini belirterek, her iki tarafın iş dünyasının bir araya geleceği etkinliklerin ve toplantıların planlanmasına katkı sağlayabileceklerini

kaydetti. Bulgaristan ve Türkiye’nin hem komşuluk hem de ekonomik ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Kirkov, bu diyalogu daha da ileri taşımak arzusunda olduklarını söyledi. Bulgaristan ekonomisinin gelişme kaydettiğini belirten Kirkov, bu ivmeden Türk iş insanlarının da faydalanmasından ve her iki tarafın da kazançlı çıkmasından memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi. ETO Başkanı Metin Güler’in fuar davetine de olumlu yanıt veren Kirkov, Bulgar ve Türk iş insanlarını bir araya getirebilmek için fuarların vesile olabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim