Eskişehir, Dubai’de düzenlenen Middle East Rail 2020’ye çıkarma yaptı. Eskişehir Ticaret Odası TÜYAP Fuar Merkezi’nde nisan ayında gerçekleşecek Rail Industry Show öncesi oda yönetimleri bir araya gelerek dünyanın demiryolu devleriyle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Eskişehir Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen ETO TÜYAP Fuar Merkezi, Eskişehir’e değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2020 yılında düzenlenecek en önemli fuarlardan biri olan Rail Industry Show Demiryolu Teknolojileri Fuarı için oda yönetimleri bir araya gelerek Dubai Middle East Rail fuarını ziyaret etti. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile odaların yöneticilerinden oluşan heyet, Dubai’de bir dizi temasta bulundu.

MER Fuarı davet etti                                          

Dünyanın en önemli demiryolu etkinlikleri arasında kabul edilen Dubai Middle East Rail Fuarı’nın davetlisi olarak fuara katılan Eskişehir delegasyonu, MER Genel Müdürü Jamie Hosie tarafından karşılandı. Başkan Güler’in Eskişehir’de düzenlenecek demiryolu fuarına ilişkin istişarede bulunduğu Genel Müdür Hosie, Eskişehir heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Dünya devleriyle görüştüler

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin nisan ayında ev sahipliği yapacağı RailIndustry Show için önemli bir alan kabul edilen fuarda bir dizi görüşme de gerçekleştirildi. Başkan Güler ve heyet, CAF ve Siemens gibi dünya devi üreticiler ile Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerin işletici kuruluşlarıyla bir araya gelerek Eskişehir demiryolu fuarını istişare ettiler.

Güler: “Kent olarak hareket etmenin faydasını göreceğiz”

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan ETO Başkanı Güler, Eskişehir’in demiryolu endüstrisi için çok önemli olduğuna vurgu yaparak Dubai’de bunu hissettiklerini kaydetti. Güler, “ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin işletici kuruluşu olarak Dubai Middle East Rail fuarından bir davet aldık. Bu davet kentimize ulaştırılmış bir davetti. Biz de kurum ve kuruluşlarımıza bu daveti ilettik. Eksik olmasınlar Sanayi Odamız da OSB yönetimimiz de kırmadılar; birlikte çalışmak üzere katıldılar. Bugün Eskişehir’in tüccar ve sanayicisi adına tek vücut olarak buradayız. Emin olalım ki kent olarak hareket etmenin meyvelerini çok kısa sürede toplamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim