Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, son günlerde ekonomik anlamda gelişen olaylara değinerek, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

 2013 yılından buyana orta doğudaki kaos ortamını büyüterek bölgeye hakim olmak isteyen başta Amerika ve İsrail olmak üzere diğer yabacı güçler sürekli olarak ülkemize saldırılar düzenlediğini belirten Birsen, “Bu gün ise 15 Temmuz da başaramadıklarını ekonomik olarak başarmak isteyenler çeşitli mazeretler göstererek ülkemize karşı bir ekonomik bir savaş başlatmışlardır.

Türkiye ekonomisi zayıf bir ekonomi değildir. Bu saldırıların altından kalkabilecek güce sahiptir ve inanıyorum ki çok yakında bu saldırıların yarattığı olumsuzlukların giderileceğini göreceksiniz. Burada halkımıza önemli görevler düşüyor” dedi.

Halkın serin kanlı olmasını isteyen Birsen şunları söyledi:

“ Dolar ve Euro dan uzak durmasını, ellerindeki tüm dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirmelerini ve tüm işlemlerini Türk Lirası üzerinden yapmalarını istiyoruz. Halkımız Türk Lirasına sahip çıktıkça saldırılar amaçlarına ulaşamayacak ve ülke ekonomisi daha da güçlenerek bu krizden çıkacaktır.

Diğer taraftan esnaf sanatkarlarımızdan isteğimiz, halkımızı yerli üretim mallara yönlendirmeleri olacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımız işyerlerinde yabancı ürünlere daha az yer vererek, yerli ürünleri ön plana çıkarmaları, müşterileri yerli ürünleri almaları yönünde tavsiyelerde bulunmaları ve halkımızın da yerli ürünleri tercih etmeleri sayesinde yerli sermaye güçlenecek ve ülke kaynakları yurt dışına daha az aktarılmış olacaktır.

Bu sebeple öncelikle siyasi liderlerimizden ve halkımızdan isteğimiz, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberli göstererek, “Yerli Malı Yurdun Malı Her Kes Bunu” Kullanmalı sloganı ile ülke ekonomisinin destek vermeleridir.

Tüm halkımızı Hükümetimizin almış olduğu kararların arkasında durmaya davet ediyorum, bu sayede en kısa sürede bu olumsuz süreçten daha da güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim