ETO, TÜYAP ve Eskişehir OSB tarafından Haziran’da gerçekleştirilecek olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nın gücünü artırmak, fuarın yerli ve yabancı daha çok katılımcıya ulaşmasını sağlamak, fuar kapsamında ortaklaşa organizasyonlar yapmak amacıyla işbirliği protokol imzaladı.

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Eskişehir Endüstri Fuarı 2021 için çok önemli bir adım atıldı. ETO, Tüyap ve Eskişehir OSB arasında Eskişehir Endüstri Fuarı 2021 için işbirliği yapılması amacıyla protokol imzalandı. Protokolün basın toplantısı 14 Nisan Çarşamba Günü ETO’da gerçekleştirildi. Toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, TÜYAP Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

EFKM Endüstri Fuarıyla kapılarını yeniden açacak

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’de profesyonel fuarcılığın 2018 Aralık ayında Kitap Fuarı ile başladığını belirterek, pandemi etkisini gösterene kadar düzenlen 13 fuarda 790 firmanın stant açtığını ve 718.000’den fazla kişinin fuarları ziyaret ettiğini kaydetti. Eskişehir’in fuarcılık adımlarının ilgiyle ve övgüyle takip edildiğini hatırlatan Güler, Eskişehir Ticaret Odası Tüyap Fuar Merkezi’nin kapılarını uzun bir aradan sonra Eskişehir Endüstri Fuarı ile açacağını kaydetti.

Eskişehir OSB’nin desteği fuar için çok önemli

9-12 Haziran 2021 günleri arasında düzenlenecek olan fuarın Eskişehir’in kabiliyet gösterdiği endüstriyel alanda gerçekleştirileceğini belirten Güler, fuarın Eskişehir OSB tarafından da desteklenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Eskişehir Endüstri Fuarı 2021’nin Tüyap, ETO ve Eskişehir OSB’nin işbirliğinde düzenleneceğini belirten Güler, desteğinden dolayı Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’ye ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

 Eskişehir sanayisi için çok önemli bir işbirliği

Toplantıda konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin yüzde 80’lik kısmının Eskişehir OSB tesislerinde üretim yaptığını söyledi. Eskişehir ve sanayisinin tanıtımı açısından çok önemli bir işbirliği için bir araya geldiklerini belirten Küpeli, Eskişehir Endüstri Fuarı 2021’nin sanayiciler açısından da önem taşıdığını ifade etti.

Fuar Eskişehir sanayisinin tanıtımına katkı sağlayacak

Eskişehir sanayisi ciddi bir gelişme gösterdiğini, 2020 yılında Eskişehir OSB’den 42 yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yeni yer tahsis ettiklerini belirten Küpeli; ETO, EOSB ve TÜYAP işbirliğiyle çok güzel bir fuar organizasyonu gerçekleştirilerek, Eskişehir sanayisinin ulaşmış olduğu bu yüksek gelişmişlik ve kabiliyet düzeyinin hem yerli hem de yabancı konuklara gösterileceğini söyledi. 

Fuarcılık faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz

Protokol töreninde konuşan TÜYAP Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, Eskişehir’in son yıllarda yakaladığı ivmeye dikkat çekerek, bu gelişimde Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir OSB’nin de katkısı olduğunu ifade etti. Fuarcılık faaliyetlerine pandemi nedeniyle ara verdiklerini belirten Ersözlü, haziran itibariyle fuarcılığa kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.

İmalat sektörünün kalbi Eskişehir’de atacak

Fuar kapsamında 37 ülkeden 7.000’den fazla iş insanını Eskişehir’e davet ettiklerini belirten Ersözlü, Haziran’da imalat sektörünün kalbinin Eskişehir’de atacağını söyledi. Ersözlü desteklerinden dolayı ETO’ya, Eskişehir OSB’ye ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçen kuruluşlara da teşekkür etti.  Konuşmaların ardından Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından Eskişehir Endüstri Fuarı 2021 için protokol imzalandı.

Editör: TE Bilişim