Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi  Teknopark firmalarından Microbiota Biyoteknoloji Sistemleri ile 12 ay süre ile Bölgemiz Atıksu Arıtma Tesisi Biyolojik Ünitelerin Mikrobiyal Süreçlerinin Takibi projesi yürütüldü. Çalışma sonucunda Atıksu Arıtma Tesislerinde oluşan mikrobiyal faaliyetlerin mevsimsel olarak haritası çıkarılarak ihtiyaç halinde uygulanmak üzere mikrobiyal preparatlar oluşturuldu.

Çalışma; ülkemizde, Atıksu Arıtma Tesislerinde üzerinde az çalışılan konulardan biri olan mikroorganizmalara yönelik bir Ar-Ge çalışması olması nedeniyle önem kazanıyor. EOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve ESART Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ayva’nın takibi ve yoğun çabaları sonucu EOSB’nin Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan bu proje; Ar-Ge çalışmalarına verilen desteğin ve Üniversite-Sanayi işbirliklerinin devamına katkı sağlaması için örnek bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli yapılan çalışmanın üniversite-sanayi iş birliği adına çok iyi bir örnek olduğunu vurgulayarak “Bu çalışma ile üniversite-sanayi iş birliğine önemli bir katkıda bulunduk. İş birliği adına çalışmalarımız devam edecek. Bölgemizde gerçekleştirdiğimiz üniversite-sanayi buluşmalarına da bölge sanayicimizin daha çok ilgi göstermesini ve katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim