Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak güçlü bir siparişle yerli otomobile destek vereceklerini söyleyen EOSB Yönetim Başkanı Nadir Küpeli, “Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan “Devrim’i yapan şehrin bireyleri olarak, bu yerli ve milli elektrikli otomobil projesine destek olmak amacıyla satışa çıkan ilk araçlardan hemen satın alacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 58 yıllık yerli otomobil hayali gerçek oldu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı yerli otomobil Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtılarak ve araçların özellikleri kamuoyuna açıklandı.  Tanıtımı yapılan yerli otomobil hakkında konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “58 yıl önce Eskişehir’de “Devrim” arabasıyla başlayan sanayi hamlesi, bugün yeniden küllerinden doğdu. Böyle önemli bir projenin hayata geçtiğini görmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Yerli ve milli araçlarımız üstün tasarımlarıyla dikkat çektiği kadar yüksek akıllı teknolojileri, yapay zekâya sahip yazılımları ve doğaya zarar vermeyen temiz enerji kullanımıyla ön plana çıkıyorlar. Her açıdan ülkemiz sanayisine ve milli üretim gücümüze büyük katkı sağlayacak bu projeyi ülkemizin gelecek sanayi projeksiyonu içinde için son derece kıymetli bir yerde görüyoruz. Yerli otomobilin üretim süreci ülkemize büyük bir motivasyon ve farklı deneyimler kazandıracaktır. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) çalışmalarıyla ortaya çıkan milli ve yerli elektrikli otomobilimiz ülkemize hayırlı olsun” dedi. 

Şarj istasyonlarının kurulmasına öncelik vereceğiz                                                          

Başkan Küpeli, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak çalışmaları desteklediklerini ve yerli otomobil alımını teşvik etmek amacıyla, güçlü bir siparişle yerli otomobile destek vereceklerini belirterek, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak çalışmaları destekliyoruz. Üretime geçtiğinde yerli otomobilden Bölge Müdürlüğümüz olarak bizler de satın alacağız. Ayrıca bölgemizde farklı noktalarında yeterli sayıda şarj istasyonlarının kurulmasına destek ve öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Küpeli: Kurum olarak satın alacağız

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan “Devrimi” yapan şehrin evlatları olarak, Eskişehir OSB’de üretim yapan sanayicilerimizden bize ulaşan çok sayıda ön talep var, bu araçlardan önemli miktarda satın almak istediklerini belirten çok sayıda sanayicimiz oldu. OSB’deki sanayicilerimiz sabırsızlıkla aracın bir an önce üretime geçmesini bekliyorlar. Araçlar satışa çıktığında, Eskişehir OSB olarak bizlerde, satışlara destek olmak amacıyla etkin çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İnşallah şimdi müşterisi olacağımızı beyan ettiğimiz bu araçların, üretim süreçlerine de katkı sağlamak amaç ve azmindeyiz.”

Editör: TE Bilişim