Nisan ayında Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ile Bulgar Türk İş Adamları Derneği arasından imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ERİAD Bulgaristan’da temaslarda bulundu.

İki dernek arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin etkin hale gelmesi ve ticari hacmin artması adına çalışmalar yapan heyet, Bulgaristan’da öncelikle Plovdi Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Türkiye-Plovdi Folklor Festivali’ne de katılan heyet, Plovdi Başkonsolosu Hüseyin Ergani ve Konsolos Yardımcısı Volkan Tanyıldız’ı ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan ERİAD Başkanı İbrahim Durgut “ BULTİŞ ve ERİAD ortak toplantısı gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde iş alanında etkileşim ve yatırım süreçlerinde iletişimin gelişmesi adına önemli adımlar attık. Bu toplantıda iş alanında ikili görüşmeler gerçekleştirerek ortak iş dalında çalışmak isteyen firmaların iletişim süreçlerini sağladık. Eskişehir’de başlattığımız protokolün Bulgaristan aşamasında da geleceğe dair yol haritamızı belirlemiş olduk. İnanıyoruz ki başlayan bu süreçte Eskişehir için önemli iş yatırımları gerçekleşecek ve ülkemizin üretim sürecine katkı ağlayacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim