Eskişehir’in özellikle havacılık ve makine imalat sanayindeki gücünü ortaya koyacak olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda; Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve yakın coğrafyadaki sanayi şehirlerinden 100’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin en yeni teknoloji ürünleri sergilenecek. Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ihracata dayalı sanayileşme modelini benimseyen Eskişehir’in ilk kez üretimdeki gücünü ortaya koyacak bir fuarı gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Fuar için kamu ve özel sektör el ele verdi

Havacılık ve makine imalat sanayinin üretim üslerinden olan Eskişehir, yepyeni bir fuara kavuşuyor.  Eskişehir’in ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Eskişehir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenecek fuara, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de katkı veriyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan fuar, Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’ndeki iki ayrı salonda toplam 12 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek. Fuarda; Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden 100’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin en yeni teknoloji ürünleri sergilenecek.

Yerli ve milli üretim bayrağı dalgalanacak

Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ihracata dayalı sanayileşme modelini benimseyen Eskişehir’de böyle bir fuar gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Eskişehir’de yerli ve milli üretim bayrağının gururla fuarda dalgalanacağını belirten Ersözlü, “Havacılık ve imalat sanayi fuarımızın iki ana sektörü olacak. Birinci salonda havacılık sanayi ürünleri sergilenirken, diğer salonda imalat sanayisindeki önemli firmalar yer alıyor. Eskişehir aynı zamanda havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların merkezi. 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, TEİ, TÜRASAŞ, İŞBİR Elektrik ve ALP Havacılık başta olmak üzere savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalar fuarımıza katılıyor” dedi.

Yoğun ikili iş görüşmeleri olacak

Eskişehir Endüstri Fuarı’na, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Manisa, Afyon, Kütahya, Bilecik, Uşak, Antalya, Samsun, Hatay, Balıkesir gibi şehirlerden yoğun ziyaretçi katılımı bekleniyor. Söz konusu illerin ticaret ve sanayi odalarının, organize sanayi bölgelerinin ve teknoparkların üyeleriyle heyet organizasyonu düzenleyeceği ve bu heyetlerin fuarda özel oluşturulan alanlarda, katılımcı firmalarla dört gün boyunca ikili iş görüşmesinde bulunacağı belirtiliyor. Uluslararası alım heyeti organizasyonu kapsamında yurt dışında 37 ülkeden 7 bin 542 potansiyel ziyaretçiye fuar daveti gönderildi. Fuara katılmak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler MyTüyap mobil uygulaması üzerinden online davetiyelerini alarak fuarı gezebilecekler.

Yurt dışı ziyaretçilere online görüşme imkanı

Eskişehir Endüstri Fuarı’nın yurt dışı ziyaretçi ayağında ise hibrit fuar modeli uygulanacak. Yabancı ziyaretçiler, Business Connect Platformu’nu kullanarak yapılan eşleştirmeler sonunda, istedikleri katılımcıları platform üzerinden de ziyaret edip, online görüşme yapabilecekler. Makine, havacılık ve otomotiv sektörlerindeki ana firmalar ile Ar-Ge firmaları, alt yükleniciler, tedarikçiler, yan sanayi firmaları, işletme teknolojileri, robot teknolojileri ve yurt dışından gelen alım heyetleri aynı organizasyonda bir araya gelecek. Fuarda, Türk markalı ana firmalar ile yan sanayi ve teknoloji üreten tedarikçilerin ikili iş görüşmelerinde (B2B) bulunabileceği bir platform da oluşturulacak.

Fuarda Sergilenecek Ürün Grupları

Havacılık Uçak Sanayi

Kaynak, Kesme, Delme Makineleri

Beyaz Eşya Teknolojileri

Takım Tezgahları

Kalite Kontrol Sistemleri

Gıda İşleme Makineleri

Tren, Vagon ve Demiryolu Teknolojileri

İstifleme

Isıtma ve Soğutma Teknolojileri

Demir - Çelik Sanayi Teknolojileri

Enerji

Tekstil Üretim ve Teknolojileri

Üretim Makineleri

Otomasyon

Plastik ve Ambalaj Sanayi ve Teknolojileri

İşleme Teknolojileri

Elektrik

AR-GE Firmaları

Metal İşleme Makineleri

Elektronik

Tekstil Üretim ve Teknolojileri

Editör: TE Bilişim