Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Havacılık Kümesi ve Fransa Başkonsolosluğu ortaklığında “Türk-Fransız Havacılık İşbirliği Günü” ESO’da yapıldı.  Eskişehir’deki havacılık firmaları ile Fransız firmalarını bir araya getiren etkinlikte, ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirildi. 

Türk-Fransız Havacılık İşbirliği Günü’nün de konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’in ihracatını arttırmak, yeni iş imkânları sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, “İhracat çok değerli ve havacılık sanayi Eskişehir’in yıldızı parlayan sektörlerinin başında geliyor. Hep konuştuğumuz kiloda değil, pahada ağır satalım anlayışı havacılık sektöründe mevcut” dedi. 

Oda olarak Eskişehir’deki ihracatı geliştirmek ve yeni kapılar aralamak için benzeri organizasyonlar gerçekleştireceklerine değinen Kesikbaş, “Yeni ürünler, yeni tasarımlar, Ar-Ge, ve işbirlikleri ile ihracatımızı geliştireceğiz. Sanayi odası olarak bunların önünü açacağız ki Eskişehir’deki sanayicimiz daha da büyüsün. Sanayiyle büyüyeceğiz ama ihraç eden bir sanayiyle büyümemiz çok önemli” diye konuştu. 

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yaptığı değerlendirmelerden sonra Eskişehir’deki havacılık firmaları ile Fransız firmalar bir araya gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde işbirliği ve ihracat konuları değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim