Eskişehir sanayisindeki son gelişmeleri değerlendiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli “2020 yılının ilk 6 ayında Eskişehir OSB’de 30 yatırımcıya 650 bin metrekare yeni yer tahsis ettik. Eskişehir’deki teşvikli yatırımların tutarı ilk altı ayda 936 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

Eskişehir OSB yatırımcıların gözdesi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayinin ilk altı aylık yatırım verilerini değerlendirdiği açıklamasında “Eskişehir OSB’ye yatırımcılarımızdan büyük bir ilgi var. Eksiksiz ve modern bir altyapıya sahip Eskişehir OSB’ye yeni yatırımcıların ilgisi artarak devim ediyor. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde 30 yeni yatırımcımıza toplam 650 bin metrekare yeni yer tahsis ettik. Altı aylık dönemde ulaştığımız rakamlarımız son 10 yılın, yıllık bazdaki rakamlarından çok daha yüksek bir seviyede. Bu yatırımlar devreye girdiğinde en az 1500 kişiye yeni istihdam sağlayacak. Eskişehir OSB’de yatırımcılara sunduğumuz her büyüklükteki uygun fiyatlı arsalar, kalifiye işgücünün varlığı, eksiksiz altyapımız, hızla tamamlamakta olduğumuz “Yaşam Merkezimiz”, geçen sene ilk öğrencilerini alan ve bu sene yeni kampüs inşaatını tamamlamakta olduğumuz “Eskişehir OSB Meslek Lisemiz”, akreditasyon süreçlerini tamamlamakta olduğumuz “Sınav ve Belgelendirme Merkezimiz” gibi önemli yatırımlarımız, yeni sanayi yatırımlarının ilimizi tercih etmesinde ciddi rol oynamaktadır” dedi.

Eskişehir’de teşvikli yatırımlar artıyor

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki teşvikli yatırımlara ilişkin verileri de değerlendirdiği açıklamasında “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre 2020 yılının ilk 6 aylık dönemde Eskişehir’de toplam değeri 936 milyon TL olan 32 yeni yatırım için yatırım teşvik belgesi düzenlenmiş durumda. Bu yatırımlar tamamlandığında en az 700 kişiye istihdam sağlayacak. Bu yatırımların 830 milyon TL’sı imalat sanayindeki yeni yatırımlardan oluşuyor. Pandemi dönemine rağmen yeni yatırımlardaki bu artış trendi, ekonomimizin geleceği açısından oldukça önemli. Bugün başlanan bu yatırımlar birkaç yıl içinde devreye girdiğinde hem üretime hem de istihdama ciddi katkılar sağlayacaklar. Eskişehir OSB Yönetimi olarak her gün bölgemize daha fazla yeni yatırımcı çekmek için ciddi çalışmalar yapıyoruz, bu çalışmaların sonuçlarını artan yatırım sayısında görüyoruz, OSB’ye gelen yeni yatırımların hızla hayata geçirilmesi konusunda da yönetim olarak bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim