ETO Başkanı Metin Güler, Tataristan heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmede Eskişehir’in iş camiasının Tataristan ile işbirliği yapmak için hazır olduğunu vurguladı.

Rusya Federasyonu’nun Türkiye Ticaret Temsilcisi Radik Gimatdinov ve Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin Türkiye Temsilcisi Ayrat Gataullin, 12 Şubat Çarşamba günü Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Tataristan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Tataristan ile Eskişehir’in karşılıklı ticaretinin gelişmesine katkı sağlamak için hazır olduklarını kaydetti. Her iki ülkenin köklü dostluk bağları olduğunu belirten Güler, bu dostluk bağının ticarete yansıması gerektiğini dile getirdi.

Sektörün öncü firmaları bir araya gelecek       

Eskişehir Ticaret Odası’nın küresel vizyonuna dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un nisan ayında gerçekleştireceği Türkiye temasları kapsamında Eskişehir’i de ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov’un ziyaretinde Eskişehir ekonomisinin öncü sektörlerindeki firmaları da bir araya getirmek istediklerini belirten Güler, bu sayede karşılıklı ticaretin gelişmesi için önemli bir adım atılacağını kaydetti.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Nisan’da Eskişehir’e gelecek

Rusya Federasyonu’nun Türkiye Ticaret Temsilcisi Radik Gimatdinov ise, Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin Türkiye ile ilişkilere önem verdiğini belirterek, Eskişehir ile de ekonomik işbirliğinin gelişmesi için de özel bir gayret gösterdiklerini dile getirdi. Radik Gimatdinov,

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un Türkiye ziyareti programına Eskişehir’i de dahil etmesinin bu gayretin ve işbirliği arzusunun göstergesi olduğunu söyledi. Minnihanov’un ziyaretinde Eskişehirli iş camiasının temsilcilerini görmekten memnuniyet duyacağını belirten Gimatdinov, o toplantıyı karşılıklı ticareti geliştirmek ve her iki ülkenin kazançlı çıkabileceği işbirlikleri geliştirmek için fırsat olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim