Eskişehir Tümsiad Başkanı Ali Engiz, Şanlıurfa Başkanı Mehmet Sadık Sade ile iki şube olarak beraber yaptıkları iş gezisinde Şanlıurfa Tümsiad Başkan Yardımcısı Mehmet Kırboğa ve Ahmet Bedir Kuveyt iş gezisine katılarak Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak'ı Büyükelçilik binasında ziyaret ettiler.

Kuveyt Büyükelçisi Ayse Hilal Sayan Koytak, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe dayandığını hatırlatarak, "Türkiye ve Kuveyt, gerçekten iki dost ülke. Bu sadece kelime üzerinde veya klişe olarak değil, gerçekten iki dost ülke." ifadesini kullandı.

"Ben 'Türküm' deyince karşıdakinin baştan yüzü gülüyor"
İki ülke arasındaki karşılıklı dostluk ilişkisinin Kuveyt'teki Türk iş adamlarının ve vatandaşlarının günlük hayatını olumlu etkilediğine dikkati çeken Büyükelçi Ayşe Hilal Sayan Koytak, "Ben 'Türküm' deyince karşıdakinin baştan yüzü gülüyor. Bu tabii ki bizim yaptığımız işleri ve girişimleri de kolaylaştırıyor." diye konuştu.

320 bin Kuveytli Türkiye'de; Kuveyt’ten Türkiye’ye seyahat eden turist sayısının 2009 yılında sadece 20 bin civarında olduğunu belirten Sayan Koytak, "Bugün gelinen noktada 320 bin Kuveytli turist, Türkiye’yi ziyaret ediyor. Buna ilaveten 350 bin kişi de Kuveyt’ten gelerek İstanbul üzerinden dünyanın çeşitli yerlerine seyahat ediyor." dedi.

"Kuveytliler Türkiye’de gayrimenkul almada birinciler, Kuveytlilerin turizmin yanı sıra Türkiye'de gayrimenkule de ilgi duyduklarını söyleyen "Kuveytliler, Körfez ülkeleri arasında Türkiye’de gayrimenkul alma konusunda birinciler." diye konuştu.

Sayan Koytak Tümsiad Eskişehir ve Şanlıurfa Şube Başkanlarının burda olmasından ve ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını iş, yatırım ve ikili görüşmeler konusunda Elçilik olarak her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.

Eskişehir Tümsiad Başkanı Ali Engiz ziyaret anısına Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak'a 16 Büyük Türk Devletinin para üzerine basılı sembolik Bayraklarını hediye etti.

Editör: TE Bilişim