Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, ‘Eskişehir’in Afrika Açılımı’ ile ilgili konferans verdi.

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz; Eskişehir Sinerji Derneği’nde ‘Eskişehir’in Afrika Açılımı’ ile ilgili verdiği konferansında, ihracatta ekip olmanın ve iletişimin çok güçlü kurulmasının önemini vurguladı.  Tanzanya, Cibuti, Senegal, Ürdün, Kuveyt ve Katar ülkelerindeki ihracatla ilgili avantaj ve dezavantajları swot analizlerini yapmanın, ihracatın ülke ekonomisine katkılarını fazlalaştıracığını ifade eden Engiz, “Ülkemizin kalkınması, istihdam oluşturması ve katma değerli ürünler üreterek ihracatın önemini ortaya koyar. Kaliteli ürünlerin üretilmesi ve sürekliliğin olması çok önemlidir. İhracat yapacak kuruluşların bünyesinde, en az iki yabancı dil bilen personeli bünyesinde istihdam etmeleri ve ihracat yapacak kişilerin cesur olması önemlidir’’ dedi.

Konferansın sonunda; Eskişehir Sinerji Derneği Başkanı Soner Çam, TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz’e teşekkür belgesi ve plaket taktim etti.

Editör: TE Bilişim