ESMİAD Şube Başkanı Şamil Seyhan, yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulundu. Seyhan, "Yerli ve milli otomobilimiz ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm cesur ve kararlı vatan evlatlarından Allah razı olsun. Ülkemiz için geç olduğu düşünülse de doğru zamanda atılmış bir adım olduğunu tepkilerden anlıyoruz. Türkiye’nin bugüne kadar savunma sanayinde yapmış olduğu yerli ve milli araçlarına baktığımızda, otomobil üretmek için yeterli altyapı ve bilgiye sahip olduğu da açıktır. Ve bu kadar yersiz tepkinin sebebi de maalesef budur. 
Eskişehir için yerli otomobilin yeri ve duygusu çok farklıdır. Devrim ruhunu her zaman içinde ukte olarak tutmuş Eskişehir halkına da bir müjde Eskişehir’in dinamiklerinden gelmeli. Yerli otomobilin yan sanayisinde üretime katkı sağlamak adına atılacak her adıma ihtiyacımız var. ESMİAD bu konuda da tüm gücüyle destek vermeye hazırdır. 
Ayrıca ESMİAD olarak yerli otomobil almak isteyen üyelerimizin haricinde, derneğimiz adına ön satış bedeli ile kayıt olacağımızı buradan duyurmak istiyorum. Ne olursa olsun milli bir meseleyi sadece alkışlayarak destek olmak için burada değiliz. Devletimiz bizlere bir yol gösterirse o yolda yürümeye ve destek olmaya her zaman hazırız. Ne Mutlu Türküm Diyene"dedi.

Editör: TE Bilişim