Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaf ve sanatkarın desteklenmesini istedi. Birsen, "Bilindiği gibi Coronavirüs nedeniyle, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları çay bahçesi, hamam, berberler, kuaförler, masaj salonu işletmecisi ve yolcu taşımacılığı sektöründeki esnaf ve sanatkarlarımızın faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

Bu sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız hiçbir şekilde gelir elde edememekte olup, sadece Halkbankası ve Kredi Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla kullanabilecekleri 25.000 TL tutarındaki kredi ve vergi ertelemesi ile ayakta kalabilmeleri mümkün değildir.

Bununla beraber yanlarında çalıştırdıkları işçilerine hiçbir gelir elde edememelerine rağmen ücret ödemek zorundadırlar. Bu kapsamda personellerini işten çıkarmamaları karşılığı verilen destek olan Kısa Çalışma Ödeneği yerinde bir uygulama olmuştur.

Yıllardır Bağkur primlerini düzenli olarak ödeyen ve işyerleri coronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan esnaf ve sanatkarlarımızın bu mağduriyetin giderilmesi, işyerlerinin kapalı olduğu süre boyunca devlet tarafından nakit yardımı ile desteklenmeleri gereklidir."dedi.

Editör: TE Bilişim