Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlara Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerinin başladığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi sosyal medya hesabından esnaf ve sanatkarları ilgilendiren bir paylaşımda bulundu. Pekcan paylaşımında, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başladık. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Bakan Pekcan: "Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanması mümkün olacaktır”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, artık Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanmasının mümkün olacağı yasal altyapının oluşturulduğunu duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işletmelerin imza beyanlarının tamamen elektronik ortamda temin edilebilmesine ilişkin yasal altyapıyı oluşturduklarını, diğer kurumlarla entegrasyon çalışmalarını da başlattıklarını kaydetti. Pekcan,” Süreç tamamlandığında imza verileri Bakanlığımızca elektronik ortamda temin edilerek MERSİS’e kaydedilecek, böylece Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanması mümkün olacaktır. Ayrıca, bugün yürürlüğe koyduğumuz Tebliğ ile fiziki olarak verilecek imza beyanlarında Ticaret Sicili Müdürlüklerinin yanı sıra noterleri de yetkilendirdik. Ülkemizdeki iş süreçlerini kolaylaştırmak konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İş dünyamızın da heyecanla beklediği bu yeni düzenlemelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

-İHA-

Editör: TE Bilişim