Eskişehir Sanayi Odası ‘2021 Dünya Odalar Yarışması’nda finallere kalarak çok önemli bir başarıya imza attı. Dünyanın dört bir yanından, 33 farklı ülkeden gönderilen projeler arasında finale kalmayı başaran ESO, 22-25 Kasım 2021 tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilecek finallerde ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşayacak. ESO, İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan rakipleriyle yarışacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Dünya Odalar Yarışması, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından dünyanın dört bir yanındaki odaların yaptıkları yenilikçi projeleri ödüllendiren, kendi alanındaki tek ödül programı. Yarışma, odaların çığır açan girişimlerinin tanınırlıklarını yükseltmek adına eşsiz bir fırsat. Dünya Odalar Yarışması 2003 yılındaki başlangıcından bu yana iki yılda bir düzenlenen Dünya Odalar Kongresi’nin ayrılmaz bir parçası durumunda. Dünya’daki tüm odalar için böylesine büyük ve prestijli bir organizasyonda finallere kalmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ESO yönetimi ve ekibi olarak birlik beraberlik içerisinde profesyonel bir çalışma yürüttük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İsmail Öztürk ise yaptığı açıklamada finalist olmanın mutluğu içinde olduklarını belirterek, “Dubai’de gerçekleştirilecek finallere endüstriyel simbiyoz temalı ShareBox projesiyle katılacak olan Odamız, iklim değişikliği kategorisinde ülkemizi temsil ederek rakipleriyle yarışacak. Türkiye’den Eskişehir Sanayi Odası dışında İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan Odaların finalist olduğu organizasyona 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 2.000 delege katılım sağlayacak. Hem Avrupa Birliği hem de ulusal hibe kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiğimiz ShareBox projesi Eskişehir’de birçok üye firmamız arasında simbiyotik ilişkilerin kurulmasını ve temiz üretim alanında önemli bir kapasite yaratılmasını sağladı. Yönetim kurulumuzun destekleri ve çalışanlarımızla birlikte bir ekip ruhuyla yürüttüğümüz projemizin kendi alanında Dünya’nın en önemli organizasyonu olan Dünya Odalar Kongresi’nde finalist olması bizlere çok büyük bir gurur yaşattı” dedi.

Dünya Odalar Yarışması “En İyi İklim Aksiyonu” kategorisinde finale kalmaya hak kazanan Odalar şöyle oldu (Final 4):

1. Eskişehir Sanayi Odası - Türkiye
2. East Lancashire Ticaret Odası - İngiltere
3. Dublin Ticaret Odası - İrlanda
4. Voka Ticaret Odası - Belçika

Dünya Odalar Kongresi, dünya çapında odalar ve üyeleri için en büyük küresel organizasyon konumunda. Dünyanın en önde gelen liderlerini ve en parlak beyinlerini bir araya getirerek, daha anlamlı ve müreffeh bir gelecek için işbirliği yoluyla değişimi teşvik etmeyi amaçlamakta.

Editör: TE Bilişim