Eskişehir Sanayi Odası (ESO), üyelerine katkı sağlamak için Nefes Kredisi kapsamında 19 milyon TL’lik bir kaynağı üyelerinin kullanımına sundu. ESO öz kaynaklarından yaklaşık 3 Milyon TL’lik bir katkı sunarken, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nden alınan destekle rakam 19 milyon TL’ye ulaştı.

ESO’dan yapılan açıklamada üyelerin yaşadıkları finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak için önemli bir kaynağın Eskişehir sanayisine kazandırıldığı ifade edildi.

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için gereken detaylarında bildirildiği açıklamada, kredi üst limitinin 200 bin TL olduğu ve kredilerin 6 ay ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacağı belirtildi. Yine kredinin brüt faiz oranın aylık yüzde 1,85 olduğu ve Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi bankalarından kredinin kullanılabileceği açıklandı.

Kredi kullanımı için ESO üyeleri Odadan alacakları “TOBB Nefes Kredisine Başvuru İçin Faaliyet Belgesi"ni ilgili bankalara vermesi yeterli olacak.

Editör: TE Bilişim