Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  TCDD Açık Otopark’ında, Yöresel Ürünler- Bahar Şenliği adı altında düzenlenecek ve satış yapılacak etkinliğin Eskişehirli tüccar ve esnafı mağdur edeceğini belirterek, etkinliğin yapılmaması için tüm mercilere müracaat edeceklerini kaydetti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TCDD Açık Otopark’ında düzenlenecek olan Yöresel Ürünler- Bahar Şenliği hakkında açıklamada bulundu. ETO Başkanı Güler yaptığı açıklamada, düzenlenecek olan etkinlik nedeniyle Eskişehirli tüccar ve esnafın mağdur olacağının altını çizdi. Etkinliğe belediyeler tarafından izin verilmediğini hatırlatan ETO Başkanı Güler, şehir dışından gelen bu firmaların “Şenlik” veya “Bahar Festivali” adı altında satış yaparak haksız rekabete yol açtığını kaydetti.

Güler: “Üyelerimizin hakkının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz”

Kimsenin, vergisini veren, stopajını ödeyen ve yükümlülüklerini yerine getiren Eskişehirli tüccar ve esnafın ekmeği ile oynamaya hakkının olmadığını kaydeden Güler, “ Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe belediyelerimiz tarafından izin verilmediğine göre bu etkinlik hangi kurumun izniyle gerçekleştirilmektedir? Böyle bir etkinlik için müsaade edenler, Eskişehirli firmaların haklarını nasıl görmezden gelebilir? Şehir dışından gelip de yöresel ürünler adı altında satış yaparak, haksız rekabete yol açanlara Eskişehir Ticaret Odası olarak müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesi gerekir. Eskişehirli tüccar ve esnafın hakkının gasp edilmesine izin vermemiz mümkün değildir. Hangi sebeple olursa olsun, üyelerimizi mağdur edecek olan bu etkinliğe son verilmesi için tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızdan, gerekli mercilere girişimlerde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim