Borçlanma konusunda yönetime yetki verilmesi konusunda Tekgöz’ün sarf ettiği ‘İndir kaldır, emme basma tulumba gibi evet, hayır demek meclise uygun olmuyor’ sözleri meclis başkanı ve üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Gündem maddeleri görüşüldükten sonra söz alan meclis üyesi Erdoğan Tekgöz haziran ayındaki meclis toplantısında görüşülen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi için borçlanma konusunda konuştu. Tekgöz, borçlanma konusunda meclisin daha bilgili olması gerektiğini ifade ederek,  “Biz borçlanmayı kabul etik. Bu krediyi nerede kullanacağımızı, hangi oranda kullanacağımızı ne işte kullanacağımızı net olarak meclisteki birçok arkadaşımızın net olarak hâkim olduğunu düşünmüyorum. İstenilen kredinin fuar ve tefrişat için istendiği söylenmesine karşın ben geçen ayki konuşmamda bunun fuar ve tefrişat için olmadığını söylemiştim. Bunun için kredinin gerek olmadığını biliyoruz. Bunun hizmet binası için istendiğini düşünüyoruz. Meclisin bu konuda daha bilgili olmasını istiyorum. İndir kaldır emme basma tulumba gibi evet, hayır demek meclise uygun olmuyor” dedi.

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nin ihale süresini aşmasından dolayı şehrin ekonomik olarak büyük bir kayıp içerisinde olduğunu aktaran Tekgöz, “İhalesinin yapıldığı tarih belli, bitmesi gereken bir tarih var. Bu tarih sözleşme ile zapt altına alınmıştır. Bizim binamız gecikti. Gecikmenin bir cezası var. Gecikmeden dolayı şehrimiz kaybetmiştir. 10 ay geciken bir binanın bu şehre 500 milyon TL bir bedeli varsa bunun sorumluları kimdir. Bunu cezai şartları neden uygulanmıyor. Bunlar çok önemli konular öyle 5 dakikada indir kaldır ile geçiştirilecek konular değil” diye konuştu.   

Tekgöz’ün ‘indir kaldır’ sözlerine meclis başkanı Halil İbrahim Arda tepki gösterdi. Arda, “Bizim meclis üyelerimizin hepsi birbirinden değerlidir.  Neyi oylayıp neyi oylamadıklarını çok iyi bilirler. İndir, kaldır lafını düzeltmenizi istiyorum” dedi. Arda’nın ardından bazı meclis üyeleri de Tekgöz’e tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim